Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemeyle birlikte başlayan işçi statüsüne geçiş süreci devam ediyor. Çorum İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan ve KHK ile yapılan düzenlemeden yararlanmak isteyen işçileri sınav heyecanı sardı. Özel İdare’nin çeşitli birimlerinde çalışan ve süreç içerisinde yapılan tahkikatlar neticesinde şartları kanunlara uyan ve sınava girmeye hak kazanan 113 kişinin mülakat ve uygulamalı sınavı yapıldı.

İki gün süren mülakatlarda komisyon başkanlığını İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak yaparken, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Necat Yazıcı, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Ali Kılınçarslan, İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Osman Türker ve Strateji Geliştirme Müdürü Gülay Yücel komisyon üyeleri olarak kadro alacak olan taşeron işçilere yaptıkları iş ve güncel konular hakkında sorular yöneltti.

4 gün süren mülakatların ardından yapılan sınavda greyder operatörü, silindir operatörü, ağır vasıta şoförü gibi işlerde çalışan kişilere uygulamalı sınav yapılırken, İl Özel İdaresi atölye önünde yapılan uygulamalı sınav gün boyu sürdü.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim