Vali Necmeddin Kılıç, İl Özel İdaresi tarafından kullanılmak üzere 21 milyon liralık makine siparişi vereceklerini belirterek bunun Cumhuriyet tarihinde özel idareye bir seferde alınacak en büyük miktar olduğunu kaydetti.
Alınacak makinelerin Devlet Malzeme Ofisi’nden temin edileceğini ve ödemesinin 4 yıl vadeli şekilde gerçekleştirileceğini belirten Vali Kılıç, hizmetin daha verimli olması için bu cihazlara ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

ÖZEL İDARE ÇALIŞANLARI ŞANTİYELERDE KALACAK
Verimin artırılabilmesi için her ilçeye bakım istasyonları açılması gerektiğini dile getiren Vali Necmeddin Kılıç, “Boş oturan müdür istemiyorum. İlçelerdeki bakım istasyonlarını ilçe idaresi haline getireceğiz. Muhtarlar kaymakamlara yazacak buralarda incelenen dilekçeler kaymakamlar tarafından valiliğe gönderilecek” dedi. Mesainin sabah 08.00’de başlamasına rağmen 8’de servis araçlarının çalışanları evlerinden almaya başladığını söyleyen Vali Kılıç, Osmancık Kamil Köyü’ndeki bir çalışma için bu çalışanların servisle buraya götürülürken 1.5 saati yolda geçirdiğini, saat 5’de de mesainin bittiği göz önüne alındığında gerekli verimin alınamadığının görülebileceğini vurguladı. Her yıl 1000 km yol yapımının hedeflendiğini ve bunun şantiye hayatı olmadan başarılamayacağını dile getiren Vali Kılıç, iş mevsimi başladığında ilçelerdeki bakım evlerinde kalacak olan operatörlerin zamanında işinin başında olmasının sağlanacağını anlattı.
Evinden alınabilecek tek çalışanın İl Müdürleri olabileceğini yardımcıların olamayacağını söyleyen vali Kılıç, “Çalışanların maaşları fakir milletimizin parasıyla ödeniyor. Bu şekilde çalışılacaksa tamam aksi takdirde tazminatlarını alır giderler” dedi.
Hedefin tutturulabilmesi için çift ekip çalışılacağını anlatan Vali Kılıç, makinelerden gün ışığında en fazla şekilde yararlanmaya çalışılacağını ve verimin 3 katına çıkarılacağını vurguladı.



“OKULLARIN İSİMLERİ BULUNDUĞU YERE UYGUN OLSUN”
İl Genel Meclisi Üyesi Üzeyir Esenkaya, İl Genel Meclisi’nde verdiği önerge ile okulların isimlerinin bulunduğu bölge ile ilişkili olması gerektiğini dile getirdi. Bölgesinde iki okul bulunduğunu ve bunlardan birinin Sultan Hatun diğerinin Danişment ismini taşıdığını kaydeden Esenkaya bu isimlerin değişimi için ne gerektiği konusunda bilgi verilmesini istedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da konuşmasında okullara alakasız isimlerin konulduğunu belirterek, “bu isimleri kim koymuş neden koymuş anlamıyoruz. Değişmesi gerekir. Okulların isimlerinin verilmesinde halkın seçtiği İl Genel Meclisi üyelerinin söz sahibi olması gerekir” dedi.
Konu incelenmesi amacıyla Milli Eğitim Komisyonu’na havale edildi.


İl Genel Meclisi Üyesi Üzeyir Esenkaya

CEMİLBEY YOLU ÇİFT YOL OLACAK
CHP İl Genel Meclisi üyesi Burçin Solmaz Polat, Ortaköy Yolu kurudere köprüsünden sonraki virajda çok sayıda kaza olduğunu belirterek bu virajda ilgili kurum tarafından düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini anlatan Polat, bu konuda inceleme yapılarak bilgi verilmesini istedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise yolun ihalesinin bittiğini kaydederek, Çorum’dan Cemilbey’e kadar yolun çift yol haline getirileceğini söyledi.


CHP İl Genel Meclisi üyesi Burçin Solmaz Polat

BİLALLER KONAĞI’NIN TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNE VERİLMESİ İSTENDİ
Özel İdare tarafından kullanılması amacıyla 49 yıllığına alınan Bilaller Konağı’nın kullanım hakkınının İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne verilmesi istendi.
İL Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan tarafından yapılan öneride Bilaller Kültür ve Sanat Merkezi Projesi’ne OKA tarafından hibe verilmesi ve restorasyonun tamamlanarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün bir kısmının kültür-sanat faaliyetleri ile idari hizmetlerinin sürdürülmesi için tahsisinin İl Kültür Müdürlüğü tarafından talep edildiği kaydedildi.
İl genel Meclisi Üyesi Yusuf Kaya ise konağın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne verilmesi halinde gerektiği gibi kullanılamayacağını dile getirdi. Kaya, İl Genel Meclisi’nin imkanlarının daha fazla olduğunu belirterek, konağın kullanım hakkının verilmemesini istedi.
Konu incelenmesi içini Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.



(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim