İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda Halil İbrahim Kaya başkanlığında dün 11:00’de yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.

İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis, Temmuz ayının ikinci oturumunda 6 gündem maddesini karara bağladı.

Toplantıda ilk olarak İl Genel Meclisi’nin kararına istinaden taşeron işçiler için kurulan 10.000,00 TL sermayeli “Çorum İl Özel İdaresi Personel Limited Şirketi”nin 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 181. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinde yer alan “Limited Şirketin Anonim Şirkete dönüşebileceği” hükmüne istinaden, Çorum İl Özel İdaresi Personel Limited Şirketi’nin 50.000.00 TL sermayeli anonim şirkete dönüştürülmesi ile ilgili gündem maddesi görüşüldü.

Gündem maddesi ile ilgili bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından şirketin isminin anonim olarak değiştirilmesi için Valiliğe yazı geldiğini ifade ederek, bütün illerde kurulan şirketlerin anonim olduğunu söyledi.

Yapılan görüşmenin ardından Çorum İl Özel İdaresi Personel Limited Şirketi’nin isminin Çorum İl Özel İdaresi Personel Anonim Şirketi olarak değiştirilmesi ve sermayesinin de 10.000,00 TL’den 50.000.00 TL’ye çıkarılması oy birliğiyle kabul edildi.

İMAR RAPORLARI KARARA BAĞLANDI

Toplantıda ayrıca Çorum’a bağlı Seydimçakallı Köyü’nün Yukarıüçdam Mahallesi ile Turgut Köyü’ne ait yerleşik alanı ve civarı tespiti ile ilgili gündem maddeleri incelenmek üzere Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Daha sonra İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nca hazırlanan, Kutluca Köyü’ne yapılması plânlanan Yenilebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Elektrik Üretim Alanına (GES) ilişkin plân müellifince hazırlanan imar plânı ve ekleri ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunca hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi.

Ayrıca İskilip’e bağlı Aşağıörenseki Köyü’nde bulunan GES’e, 7 metre servis yolu yapılmasına ilişkin rapor, Meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi. (Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim