Yapılan toplantıda İl Özel İdaresi’nin sanayinin gelişmesi bakımından Organize Sanayi Bölgelerini desteklemesinin uygun olduğu dile getirilirken, Osmancık OSB’ne ortak olma konusu oy birliği ile kabul edildi.

ÖZEL İDARE’YE 15 MİLYONLUK BORÇLANMA YETKİSİ
İl Merkez ve ilçe köylerinde alt yapı giderlerinde kullanılmak üzere 5 yıl süreyle15 milyon lira güncel faiz oranları ile İller Bankası Anonim Şirketi’nden veya Devlet Bankalarından borçlanma yapılması konusu İl Genel Meclisi üyeleri tarafından kabul edildi.
Konu ile ilgili bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, köylerde bulunan kilit taşı döşenmesi, alt yapı gibi ihtiyaçların giderilebilmesi için ayrılan ödeneğin yeterli olmadığını ifade ederek, kanunen 15 milyon liralık bir borçlanma yapılabilmesinin söz konusu olduğunu, kredi kullanımının hayırlı bir iş olacağına inandığını söyledi. Komisyonlar ya da il genel meclisi üyelerinin bazı köylere gittiğinde alt yapı bulunmaması nedeniyle insanların nasıl rahatsız olduğunu gördüğünü belirten Halil İbrahim Kaya, borçlanma sayesinde bunun önüne geçilebileceğini belirtti.
Söz alan meclis üyelerinin de köylerdeki altyapı sorununun giderilmesi yönünde konuşmaları üzerine borçlanma için oybirliği ile yetki verildi.
(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim