Araştırma ve Geliştirme Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından ortak hazırlanan rapora göre Merkez İlçe, Mecitözü, Laçin, Dodurga, Oğuzlar, Boğazkale ve Uğurludağ’da bulunan lojmanlardan 2014 yılında 112.878, 2015 yılında ise 119.313 lira gelir elde edildi.
Merkez Binevler lojmanlarında 5 Vali Yardımcısı’nın ikamet ettiği, 1 tanesinin ise boş olduğu belirtilirken, Laçin’deki 2 lojmandan birisinin boş, diğerinin ise Kaymakamlık toplantı salonu olarak kullanıldığı bilgisi verildi.
Öte yandan Oğuzlar’da Özel İdare’ye ait 2 dükkan ve 2 memur lojmanı, Boğazkale’de 20 lojman, Uğurludağ’da ise 8 adet lojman bulunduğu belirtildi.
Binevler’de bulunan vali lojmanlarına 2015 yılında 86.342,59 TL bakım onarım gideri yapıldığı bildirildi.

DENETİM KOMİSYONU'NDA 2 UZMAN GÖREV YAPACAK
İl Genel Meclisi bünyesinde oluşturulan "Denetim Komisyonu"nda 2 uzman kişinin daha görev yapması uygun görüldü.
İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili Ali Sami Odabaş başkanlığında yapılan toplantıda gündem dışı bir önerge teklifi verilerek Denetim Komisyonu'nda 2 uzman çalıştırılması önerildi.
Merkez İl Genel Meclis Üyesi Yurdanur Özzehinli, Bayat İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Tuna ve Oğuzlar İl Genel Meclis Üyesi Alaaddin Coşkun'un imzasıyla verilen önergede şöyle denildi:
"İl Özel İdaresi'nin 2015 yılına ait gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için seçilmiş olan Denetim Komisyonuna çalışmalarında yardımcı olmak üzere, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 17. maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 22. maddesi gereğince, giderlerin denetimi için bir muhasebe uzmanı, gelirlerin denetimi için ise bir gelir uzmanından yararlanılması gerekmektedir. Denetim Komisyonuna yardımcı olacak uzman personellerin 20 iş günü çalıştırılması ve günlük 75,00 TL. ücret ödenmesi uygun olacaktır."
Önerge teklifi İl Genel Meclisi'nde tartışıldıktan sonra oy birliği ile kabul edildi.

İSKİLİP'E AKARYAKIT VE LPG İSTASYONU
İskilip İlçesi'nin Kuzköy Köyü'nde akaryakıt ve LPG istasyonu yapılması, İl Genel Meclisi tarafından uygun bulundu.
İl Genel Meclisi'nin 1. Başkan Vekili Ali Sami Odabaş başkanlığında yapılan toplantıda İskilip İlçesi, Kuzköy Köyü, Güney Mevkii, 103 ada, 2 parsel nolu 5.257,94 m2 tapu yüzölçümlü, “meyve bahçesi” vasıflı taşınmaz üzerine, akaryakıt ve LPG satış istasyonu yapılması hususunda plan müellifi tarafından hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunca hazırlanan raporun görüşüldü.
Hazırlanan rapor hakkında bilgiler veren İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Erhan Akar, plan teklifinin komisyon tarafından uygun bulunduğunu açıkladı.
(Taner ŞİMŞEK)


Editör: TE Bilisim