Meclis 1. Başkan Vekili Ali Sami Odabaş başkanlığında dün 10:00’da yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı. İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Bu bölümde 4 ayrı komisyon raporu, Meclis üyelerinin görüşüne sunularak karara bağlandı.

Bunlardan biri, geçtiğimiz ay Aile ve Engelliler Komisyonu’na havale edilerek araştırılması istenen, işitme engelli çocukların çok geç kalmadan dil ve konuşma yetisini kazanabilmeleri için başlatılan “Sessizliğime Ses Ver” projesiyle ilgili hazırlanan rapordu.

Komisyon Başkanı Arif Çamiçi rapor hakkında bilgi sunarak, Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi tarafından yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetleri Meclis üyeleriyle paylaştı.

“YETERLİ RÜZGÂR YOK”

Dünkü toplantıda ayrıca yine geçtiğimiz ay Araştırma ve Geliştirme Komisyonu’na havale edilen ve kısa adı OKA olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Alaca’ya bağlı Yüksekyayla köyünde yapılan rüzgâr tribününün faaliyete geçmemesi konusu ele alındı.

Komisyon adına raporu okuyan Başkan Nurettin Karaca, rüzgâr hızına bağlı olarak üretilmesi gereken elektrik güç eğrisinin sağlanamadığını ve elektrik üretiminin bu nedenle gerçekleşmediğini açıkladı.

Karaca, “12 m/s rüzgâr hızında 250kW’lık üretim değerinin sağlanması gerekmekte ve şu ana kadar yaklaşık 90kW’a kadar olan üretim değeri gerçekleşti. Rüzgâr değerlerinin uygun olması ve çalışma ekibinin de şantiye sahasında bulunması ile bu çalışmanın tamamlanması amaçlanmaktadır.” diye konuştu.

Öte yandan Komisyon Başkanı Karaca, yüklenici firmaya yaşanan aksaklıklar nedeniyle yıllık 300 bin TL ceza kesildiğini de sözlerine ekledi.

“KREŞ AÇILMASI UYGUNDUR”

Öte yandan İl Genel Meclisi, dünkü toplantıda alınan bir kararla İl Özel İdaresi’nde yaşanan kreş sorununa çözüm olacak.

Geçtiğimiz Haziran ayı toplantılarında İl Özel İdaresi personelinin kreş sorunu yaşadıkları konusu gündeme gelmiş, söz konusu önerge kabul edilerek rapora bağlanmak üzere Aile ve Engelliler Komisyonu’na havale edilmişti.

Dünkü toplantıda komisyon raporunu okuyan Aile ve Engelliler Komisyonu Başkanı Arif Çamiçi, İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan personelin toplam 112 çocuğu bulunduğunu belirterek, kreş ve gündüz bakımevinin yapılmasının Komisyon tarafından uygun bulunduğunu söyledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim