Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada kırsal kesimde yaşayan vatandaşların her koşulda hizmetlerden daha iyi yararlanabilmesi için birçok alanda çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Çorum Valiliği İl Özel İdaresi’nin bütün ekipleriyle kışa hazır durumda olduğu belirtilen açıklamada kar yağışı henüz tam anlamıyla başlamamasına karşın her türlü önlemin alındığı, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğü dile getirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Bu anlamda olası kar yağışları nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarının açılması, vatandaşların mağdur olmaması için 4 kar bıçaklı kamyon, 6 yükleyici kepçe, 8 kazıcı kepçe, 5 dozer ve 31 greyder ile kapanan köy yollarına müdahale edilecek. 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecek olan ekipler, gece-gündüz kış boyunca zorlu arazi şartlarına rağmen vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için sahada olacak.

Karla mücadele için “Kar Mücadele Hattı” da 24 saat açık olacak. 03642221222 Kar Mücadele Hattı’na gelen ihbarlar sayesinde nöbetçi memur yönetiminde Araç Takip Sistemi de kullanılarak en yakında ki ekipler vakit kaybetmeden ihbar alınan bölgeye sevk edilecek” görüşüne yer verildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim