Gastroenteroloji Ünitesi, Doç.Dr. Barış Yılmaz’ın yanısıra, 2 hemşire, 1 anestezi teknikeri, 1 tıbbi sekreter ve 1görevli personelle hizmet vermeye başladı.

Çorum Özel Hastanesi Gastroenteroloji Ünitesi, 21 Şubat 2019 tarihi itibariyle hasta kabulüne başladı.

Çorum Özel Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Bilgili, Doç. Dr. Barış Yılmaz ile anlaşarak Gastroenteroloji Ünitesi’ni kurduklarını, 2 hemşire, 1 anestezi teknikeri, 1 görevli personel ve 1 tıbbi sekreter ile faaliyete geçtiklerini belirterek, Çorum’a hayırlı olması dileğinde bulundu.

DOÇ.DR. BARIŞ YILMAZ

1977 yılında Nevşehir’de doğan Doç. Dr. Barış Yılmaz, ilk-orta ve lise öğrenimini Nevşehir’de tamamladı. 1996 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi, 2003 yılında mezun oldu. 2009 yılında Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları bölümünde İhtisasını tamamladı. Aynı yıl, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji yan dal ihtisasına başlayıp 2013 yılında mezun oldu.

2013-2015 Osmaniye Devlet Hastanesi, 2015-2019 Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Gastroenteroloji uzmanı olarak çalıştı. Doçentliğini 2015 yılında aldı.

Çorum Özel Hastanesi’nde çalışmaya başlayan Yılmaz, evli ve bir çocuk babası.

ENDOSKOPİ-KOLONOSKOPİ

Alanında oldukça deneyimli bir hekim olan Yılmaz, girişimsel işlemler olarak, şu işlemleri başarıyla gerçekleştiriyor: Anestezili endoskopi, anestezili kolonoskopi, ERCP (safra yolu hastalıklarının endoskopik tanı ve tedavisi), ESD (kapalı endoskopik ameliyatsız mide ve bağırsak tümör tedavileri), kapsül endoskopi, hemoroidlerin ameliyatsız endoskopik tedavisi (bant ligasyonu ve skleroterapi), obezitenin endoskopik tedavisi (mide botoksu, mide balonu), polipektomi (mide ve bağırsak polipleri tedavisi), sindirim sistemi darlıklarında (yemek borusu-mide-bağırsak darlıkları) balon ve buji ile genişletme ve metal stent takılması, PEG (mideye endoskopik beslenme tüpü yerleştirilmesi), özafagus manometrisi (yemek borusu hastalıklarının tanı ve tedavisi), akalazya balon dilatasyonu ve botoks enjeksiyonu, özafagus ve mide varislerinin endoskopik tedavisi, reflü hastalarında 24 saaatlik pH metre ve empedans ölçümü, karaciğer kitle ve parankim biyopsileri.

YEMEK BORUSU, MİDE, BAĞIRSAK, KARACİĞER HASTALIKLARI

Doç. Dr. Barış Yılmaz, gastroenteroloji olarak; şu alandaki hastalıkların teşhis ve tedavilerini yapıyor:

Yemek borusu hastalıkları: Yemek borusundan yabancı cisim çıkarılması, yemek borusu divertikülleri, yemek borusu kanserleri, boğazda takılma, reflü, ağız kokusu, göğüs ortasında yanma hissi, yutma zorlukları ve ağrılı yutkunma, koroziv madde yutulması (çamaşırsuyu, yağ çözücü maddeler vb.), ağızdan kan gelmesi.

Mide Hastalıkları: Mide ülserleri, mide polipleri, mide kanserleri, gastrit, helicobakter plori, hazımsızlık (mide yanması), bulantı ve kusma, mide ağrısı, karın ağrısı, dirençli mide ağrıları, mide yanması, şişkinlik, geğirme, mideden delici-batıcı yabancı cisim çıkarılması, mide kanamaları.

İnce bağırsak hastalıkları: Ülser, çölyak hastalığı, ince bağırsak polipleri, ince bağırsak tümörleri, ince bağırsak darlıkları.

Kalın bağırsak hastalıkları: Kabızlık, ishal, irritable bağırsak sendromu (spastik kolon), rektal kanama (makattan kan gelmesi), kalın bağırsak polipleri, kalın bağırsak tümörleri, kalın bağırsak divertikülleri, iltihaplar, ülseratif kolit, crohn hastalığı, kolit hastalığı, kansızlık (anemi), kilo kaybı, kalın bağırsak kanamaları.

Anüs hastalıkları: Hemoroid (basur), fissür, fistül.

Karaciğer, safra yolu ve pankreas hastalıkları: Sarılık, akut kronik hepatitler (Hepatit A, Hepatit B, Hepatit C, Hepatit D), karaciğer sirozu, karaciğer test yüksekliği (AST-ALT-Billurubin yüksekliği), karın zarında sıvı toplanması (asit), karaciğer koması, karaciğer kitle, kist ve kanserleri, karaciğer yağlanması, karaciğer enzim yükseklikleri, otoimmün karaciğer hastalıkları (primer biliyer siroz, otoimmün hepatit), gebelikte karaciğer hastalıkları, Wilson hastalığı, hemokromatozis hastalığı, safra kesesi taşı, safra kesesi kanseri, safra kesesi polipleri, safra kanalı hastalıkları(darlık, taş, tümör), safra kanalı iltihabı (kolanjit), ameliyat durumu olmayan kanser hastalarına metal stent takılması, akut ve kronik pankreatitler, pankreas kistleri, pankreas kanser ve kitleleri, pankreas kistlerinin boşaltılması.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim