Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 06 Şubat 2019 Çarşamba günü düzenlenen "Özel Çocuklara Özel Materyaller” isimli projenin tanıtımını gerçekleştirmesinin ardından aynı gün 7 bölgemizde dağıtımı başlanan materyaller Çorum’a ulaştı.

Vali Mustafa Çiftçi, Çorum Rehberlik Araştırma Merkezi ve Zübeyde Hanım Özel Eğitim Okulunda Özel Çocuklara Özel Materyaller Dağıtım törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Çiftçi, özel çocuklar için üretilen eğitim materyallerinin öğrencilerin öğrenme becerilerine katkı sunduğunu ve somut olması dolayısıyla öğrenmenin kalıcılığını sağladığını belirterek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban ve Müdür Yardımcısı Özcan Kuşçu’nun da hazır bulunduğu materyal teslim alma töreninde özel eğitim öğrencilerinin mutluğu gözlerden kaçmadı.

Özel eğitim öğrencileri için ilimize ulaşan materyaller 12 özel eğitim okulunda 66 özel eğitim sınıfında 1038 öğrencinin istifadesine sunuldu.

Ülkede normal gelişim gösteren öğrencilerin eğitim gördüğü okulların bünyesinde açılan; hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere yönelik hizmet veren özel eğitim sınıfları ile özel eğitim okullarında eğitim alan özel çocuklar için materyaller üretildi. Bu materyaller; okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim vb. alanlarındaki becerilerin kazandırılmasına yönelik hazırlandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim