İki kardeş ülke arasında karşılıklı işbirliğini daha fazla geliştirmek istediklerini belirten Büyükelçi Azamhocayev, son yıllarda Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticari ve kültürel işbirliğinin artarak devam ettiğini söyledi.

Özbekistan olarak Çorum’u önemsediklerini kaydeden Azamhocayev, Çorum’un sanayisiyle, tarihi ve kültürel değerleriyle Türkiye’nin önemli kentlerinden birisi olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise Özbekistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 1.2 milyar dolardan 5 milyar dolara çıktığını belirterek, bunun artarak devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Çorum’un sanayi, tarım ve kültür kenti olduğunu, dünyanın en eski uygarlıklarına ev sahipliği yaptığını belirten Gül, Özbek yatırımcıları Çorum’a beklediklerini söyledi.

Müsteşar Şuhrat Yigitaliev, Ticaret Müsteşarı Ulugbek Azamov ve İdari İşler Müdürü Abdugani Mansurov’un da eşlik ettiği ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir ve Turhan Candan da hazır bulundu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim