Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası (Öz-İş) Çorum Şube Başkanlığı’nın ilk olağan genel kurulu da önceki gün Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Genel Kurula AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Hak-İş Konfederasyonu Onursal Başkanı Salim Uslu ile birlikte Öz-İş Genel Başkanı Sedat Sevinç, Öz-İş Sendikası Genel Mali İşler Sekreteri Mustafa Kanlı, Teşkilat Sorumlusu Ahmet Durmaz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Yavuz Ünlü ile üyeler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda divan başkanlığını Mustafa Kanlı, divan üyeliklerini de Erdem Yener, Av. Fatma Yılmaz Kurt ile Sümeyra Ayrancı yaptı.

Kongrenin açılışında ise Öz-İş Sendikası Şube Başkanı Selim Güloğlu konuştu. Öz-İş’in ilk girişimci şubesinin Amasya, Çorum, Yozgat ve Kırıkkale illerini kapsadığını ve 4 ilde toplam bin üye sayısına sahip olduğunu kaydeden Selim Güloğlu konuşmasında güvenlik görevlilerinin sendikalı olmasıyla kadro isteklerine biraz daha yakınlaştıklarını vurguladı.

Sendikaların önemine dikkat çekerek kadro istekleri için çabalayacaklarını dile getiren Güloğlu, 19 nolu iş kolunun birinci sendikası olarak hedef edindikleri bir çok yeni proje olduğunu bildirdi.

Özel güvenlik görevlileri olarak bu 4 ilde yüzde 85 oranında örgütlenmelerini tamamladıklarını, amaçlarının sendikalarını bu iş kolunda birinci sendika yapmak olduğunu, 2017 yılının üyelerden alacakları destek ile parlak bir yıl geçireceklerine inandığını vurguladı.

Öz-İş Sendikası Genel Başkanı Sevinç ise şube başkanları ile ilk defa kongre yaptıklarını belirterek “Sendikamız için çok heyecanlıyız. İnşallah sendikamız için hayırlısı olur. Sendikalaşmak her meslek grubu için çok önemlidir hakkınızı aramaya ve çözüm ulmanızda yardımcı olur” dedi.

Hak-İş Onursal Başkanı Milletvekili Uslu da konuşmasında “Yeni bir sendikanın ilk olarak Çorum’da faaliyet göstermesi en çok beni mutlu eder. Kadro sorunlarınızın farkındayız ve bunun için çalışma başlatacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Selim Güloğlu başkanlığındaki sendikanın Yönetim Kurulu’na Bahri Aslan, Yunus Öztürk, Mustafa Karakuş, Mustafa Karakuş, Hacı Ahmet Koçoğlu, Disiplin Kurulu’na Osman Sepetçi, Ahmet Ulusan, Erdem Yener, Denetim Kurulu’na Sencer Polat, Uğur Belli, Ayhan Ayyıldız, Şube Üst Kurul delegeliğine ise Selim Güloğlu, Yunus Öztürk, Mustafa Karaku, Salih Çakar seçildi.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim