KESK’e bağlı Tüm Bel Sen Çorum Şubesi’nin önceki gün düzenlenen 6. Olağan Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Suvacı, iktidar partisinin “evet” yanlılarını vatansever-milliyetçi, “hayır” yanlılarını ise terörist olarak değerlendiren söylemlerinin mesnetsiz olduğunu kaydederek, “Habur’da PKK mensuplarını biz karşılamadık. Oslo’da biz toplantı yapmadık. Bize attıkları çamur kendi ellerinde, yakalarında duruyor” şeklinde konuştu.

Daha düne kadar FETÖ ile kol kola olanların bugün kendilerini “vatansever” olarak addetmesinin akla mantığa aykırı olduğunu ifade eden Suvacı, binlerce insanın işinden edildiği bu günlerde FETÖ’nün siyasi kanadına dokunulmadığını anımsattı.

CHP İl Başkanı Suvacı konuşmasında şunları söyledi:

“Anayasa değişikliği sürecinde yapılan çalışmalar siyasi bir çalışma değildir. Tamamen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak ya hürriyetimiz ve özgürlüğümüz için ya da tek adam sistemi için oy kullanacağız. Evet çıkması halinde devletin ordusu, yargısı, hazinesi, tüm kurumları sadece tek bir adamın elinde olacak.

Anayasa değişikliği bir parti meselesi değil. Herkes kendi hürriyeti için bu yasanın çıkmasını engellemelidir. İnşallah niyet hayır, akıbet de hayır olacaktır.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim