İllerinde birinci olan eserlerin katıldığı organizasyonda Çorum 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencisi Öykü Yıldırım, kompozisyon dalında ikincilik ödülünü kazandı.

Uluslararası Dünya Su Günü her yıl 22 Mart’ta tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu yıl da merkezi Ankara’da olan DSİ 5. Bölge Müdürlüğü bünyesinde 22 Mart “Dünya Su Günü”  bir dizi etkinlik ile kutlandı.

DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ödül töreninde yaptığı konuşmada 2017 yılının temasının “Su ve Atıksu” olduğunu anımsatarak, bu bağlamda tüm canlı hayatın ana yaşam kaynağı olan suyun israf edilmeden ve kirletilmeden gelecek nesillere aktarılması için DSİ olarak her türlü tedbiri aldıklarını kaydetti.

Bu yarışma ile de geleceğimiz olan çocuklarımıza suyun önemi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Dündar, farklı alanlarda ödül alan tüm öğrencileri kutladı.

 Daha sonra yarışmalarda dereceye giren Çorumlu Öykü Yıldırım ve diğer öğrencilere çeşitli hediyeler ile teşekkür belgesi DSİ 5. Bölge Müdür Mahmut Dündar tarafından verildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim