İzmir’de yaşayan Çağdaş ve Eylem Yazıcı çiftinin 3,5 yaşındaki kızları Öykü Arin’e bebek ve çocuklarda nadir görülen Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konulmasının ardından, Türkiye ve yurt dışında pek çok kişi kan vermek için hastanelere koştu.

İyileşmesi için acil olarak uygun kök hücre nakli gereken Öykü için daha önce de Almanya ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde doku tipleme kampanyaları düzenlenmişti. Ancak akrabaları ve çeşitli doku bankalarına kayıtlı dünyada 32 milyon kişi arasından Öykü’ye dokusu uyan bağışçı henüz bulunamadı.

Bu kapsamda KESK Çorum Şubeler Platformu da ilik bekleyen küçük Öykü’ye umut olabilmek amacıyla girişimde bulundu.

BES Çorum Şube Başkanı ve KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ertuğrul Alper, bu akşam saat 17.30’da Eğitim-Sen Çorum Şubesi’nde bir bilgilendirme toplantısı yapılacağını, 19 Ocak Cumartesi günü saat 12.00’de ise Kızılay Kan Merkez’inde kan bağışı kampanyasını başlatacaklarını bildirdi.

Kampanyaya bütün duyarlı vatandaşların katılmasını isteyen Ertuğrul Alper, konuya ilişkin açıklamasında, “Öykü Arin’in ve diğer ilik bekleyen lösemi hastalarının daha uzun yıllar sağlıklı bir yaşam sürebilme şansları kemik iliği nakli için gönüllü olan donör sayısının artmasına bağlıdır. Bu nedenle, 18-50 yaş arasındaki herkes 3 tüp kan vererek bağışçı olabilir. Bağışçı olunduğunda sadece Öykü için değil, yaşam ışığı için kök hücre bekleyen bütün hastalar için aday olunacaktır. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakamıyoruz, en azından Öykü Arin'e ve diğer lösemili çocuklarımıza umut olalım.” ifadelerine yer verdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim