Dernek, 1 Kasım seçimi için tüm ülkede olduğu gibi Çorum’da da çalışmalarına devam ediyor. Dernek tarafından Çorum gönüllülerine yönelik sandık gözlemcisi eğitimi yapıldı. Dil ve Edebiyat Derneği toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime gönüllülerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.
Eğitimlerde gönüllülere Oy ve Ötesi Derneği’nin kuruluş nedeni, tarafsızlığı, seçim kanununun seçim günü sandık çevresindeki uygulaması, seçim günü yapılacak çalışmalar ve şaibesiz bir seçimin gerçekleşmesi için dikkat edilecek noktalar hakkında bilgiler verildi. Derneğin, tarafsız bir grup genç tarafından seçimlerin adil, şeffaf ve herkesin oylarının sandığa doğru yansımasını sağlamak amacıyla tüm partilere eşit uzaklıkta bir yapıyla kurulduğu, 30 Mart seçimlerinden beri 100 bini aşkın gönüllüsü ile sivil insiyatifin demokrasi için neler yapılabileceğinin en güzel örneği olduğu görüldü. Vatandaşların oy verme bilincini geliştirmek, verdiği oyun doğru sayılmasına katkıda bulunmak amacıyla hareket eden dernek, bugüne kadar hem ulusal hem uluslararası alanda pek çok ödüle layık görüldü.
Seçimlerde gönüllü olarak çalışmak isteyenlerin Oy ve Ötesi Derneği'ne internet üzerinden sandik.oyveotesi.org sitesine girip üye olarak görev alabilecekleri ifade edildi. Eğitim gönüllülerden gelen soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim