Bir demokrasi ve katılımcılık hareketi olan ve kamuoyunda seçimlere olan güveni artırmayı hedefleyen “Oy ve Ötesi”, 1 Kasım seçimlerinde sandık gözlemciliği yapacak gönüllüler için ülke çapında eğitimlere başladı.
İlk eğitim seminerini 4 Ekim Pazar günü İstanbul’da Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde 1000 kişinin katılımıyla gerçekleştiren Oy ve Ötesi, yaklaşan genel seçimler öncesinde yaptığı çalışmaları ve hedefleriyle ilgili geldikleri noktayı gönüllüleriyle paylaştı. 1 Kasım öncesinde atılacak adımlara dair başlıkların da gönüllülerle paylaşıldığı seminer, Oy ve Ötesi’nin resmi web sitesinden ve YouTube kanalından da canlı olarak yayınlandı.
Seminerin açılış konuşmasında Oy ve Ötesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde 7 Haziran seçimlerinde var olduğu tüm şehirlerde yer almaya devam edeceğini belirtti. Şu anda 42 il toplamında 23.000 gönüllüye ulaştığının coşkulu haberini gönüllüleriyle paylaşan Oy ve Ötesi, 7 Haziran seçimlerine 1 ay kala ise bu sayının 8700 civarında olduğunu hatırlattı.
Oy ve Ötesi'nin 1 Kasım'da görev alacağı iller ise şöyle: İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Adana, Kocaeli, Mersin, Gaziantep, Hatay, Samsun, Denizli, Aydın, Muğla, Balıkesir, Diyarbakır, Kayseri, Tekirdağ, Van, Manisa, Konya, Çanakkale, Batman, Trabzon, Sakarya, Çorum, Malatya, Mardin, Sivas, Şanlıurfa, Isparta, Elazığ, Erzurum, Zonguldak, Yalova, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Adıyaman, Uşak, Kütahya, Amasya, Aksaray.
Ekim ayı içerisinde tüm Türkiye’deki Oy ve Ötesi gönüllüleri için farklı zamanlarda farklı il ve ilçe merkezlerinde, toplamda 250 adet eğitim düzenlenmesi planlanıyor. İstanbul’da yapılan eğitim semineri sonrasında yine Oy ve Ötesi’nin resmi web sitesi www.oyveotesi.org’dan ve tüm sosyal medya hesaplarından online eğitimler de gerçekleşecek.
Editör: TE Bilisim