Ovasaray Köyü İlkokulu’ndan 1974-1975 Eğitim Öğretim Dönemi’nde mezun olanlar ile dönem öğretmenlerini bir araya getiren etkinlik, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Şehit Arslan Eren İlk ve Ortaokulu’nda 9. kez gerçekleştirilen buluşmaya eski mezunlarla birlikte dönem öğretmenlerinden Arslan Kaya, Nuriye Kaya ve Selma Şen’in yanı sıra Okul Müdürü İbrahim Balcı, Müdür Yardımcısı Hasan Arslan, köy idare heyeti ve tertip komitesi üyeleri katıldı.
Toplantı saat 13.00’de 1974 yılı mezunlarından Arif Ceylan’ın ders zilini çalmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından eski okul yıllarına ait fotoğrafların yer aldığı bir sinevizyon gösterisi yapıldı.
Dernek Başkanı Orhan Çıtak ile Okul Müdürü İbrahim Balcı’nın konuşmalarından sonra 1974 mezunlarının yoklamaları dönem öğretmenlerinden Nuriye Kaya, 1975 mezunlarının yoklamaları ise dönem öğretmenlerinden Selma Şen tarafından yapıldı.
1974 yılı mezunları adına Üzeyir Nalcı ve 1975 yılı mezunları adına ise Mustafa Yılmaz’ın birer konuşma yaptıkları etkinlikte son olarak plâket töreni gerçekleştirildi.
Bu bölümde ilk olarak dönem öğretmenlerinden Arslan Kaya’nın plâketini Zübeyir Nalcı takdim ederken, dönem öğretmenlerinden Nuriye Kaya’nın plâketini ise Mustafa Yılmaz sundu.
Dönem öğretmenlerinden Selma Şen plâketini Dudu Avcı (Berçin)’in elinden alırken, Okul Müdürü İbrahim Balcı’nın plâketi ise emekli öğretmenlerden ve tertip komitesi üyesi Mustafa Kayı tarafından verildi.
Okul merdivenlerinde toplu fotoğraf çekiminin ardından Ovasaray Köyü Mezunlar Buluşması, muhtarlık binasında verilen yemek ikramıyla sona erdi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim