Belediye Meclis toplantısında CHP grubu adına konuşan Kılıç, konuşmasına İslam aleminin Muharrem Ayı’nı kutlayarak başladı.
Çorum’da 95 adet hayrat olarak yaptırılan ve son bunlara eklenen Akşemsettin Camii önü ve 15 Temmuz Şehitler Çesmesi bulunduğunu belirten Özgür Kılıç, “Bu çeşmelerden kaç tanesi çalışıyor? Kaç tanesinin suyu şebeke suyundan besleniyor? Şebeke suyundan beslenen hayratlardan kaç tanesinin suyu hayrat sahibi tarafından ödeniyor? Çalışmayan çeşmelerin suyunun neden kesildiğini öğrenmek istiyorum, bunlara tekrar su verilmesini talep ediyorum” dedi.
“ÇORUM GİRİŞ ÇIKIŞLARINA HİTİT KAPISI YAPILMALI”
Konuşmasında Çorum’un Hitit Uygarlığı’nın beşiği olduğunu belirten Kılıç, Boğazkale-Hattuşa’nın dünya mirasına alınmasının 30. yılı etkinlikleri çerçevesinde Çorum’un, giriş ve çıkışlarına Hitit Uygarlığı’na ait simgelerin yapılması, Kent Park’ta bu yönde bir çalışma yapılması ve çocuklara yönelik bilim ve teknik parklarının, trafik parkları ile sağlık parklarının yapılmasının önemli olduğunu anlattı. Şehrin giriş ve çıkışına Hitit Kapısı yapılması gerektiğini belirten Kılıç, Hitit Uygarlığının Çorum’un tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.
“REFÜJ VE GÖBEKLERDEKİ ÇALIŞMA HALKA ANLATILMALI”
Geçmiş belediye meclis toplantılarında belediye başkanına yetki verilen Yalova Üniversitesiyle birlikte yapılan şehre yönelik ulaştırma proje sonuçlarının, basın ilan yoluyla Çorum halkına açılmasını istediklerini belirten Özgür kılıç, CHP Belediye Meclis Grubu’nun isteği üzerine yapılan, Bahabey Caddesi’ndeki orta refüj ve göbek yenilemelerinin halka anlatılması gerektiğini ve buradaki çalışmalarında bilimsel veriler ışığında yapıldığının açıklanması gerektiğini vurguladı.
Özgür Kılıç şunları dile getirdi:
“Milli bayramlarımızda tüm Belediye Meclis üyelerimizi, bayramlarımıza ailesiyle birlikte katılmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki biz seçilmiş insanlar, halkın bir adım önünde olmak zorundayız. Milli şuur ve birlikteliğimizi unutmamız lazım. Onun için, Atatürk heykeli tekrar şekillendirilerek devamlı yanan bir meşale konulmalıdır. Bu meşale Lozan Anlaşması ile tam bağımsız olan ülkemizin, 15 Temmuzla birlikte Milli Şuurumuzun güçlendiğini unutturmamak için olmalıdır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Belediye Meclis Üyelerimizi aileleriyle birlikte anıtta olmaya davet ediyorum.
Şu an için Çorumumuzun en önemli sorununun otopark sıkıntısı olduğunun, hepimiz yaşayarak farkındayız. Bunun çözümüne faydalı olacağını düşündüğüm bir öneri sunmak istiyorum. Her mahalleye bir veya birkaç tane mahalle otoparklarının yapılması gerekmektedir. Bunların kaynakları da belediyemizin, ruhsat paralarından aldığı otopark parasıdır. Artık bu aldığımız otopark paralarının, yerinde, çözüm için kullanılması gerekmektedir.
Çorum için bir hayalim var. Çevre yolunun Çorum merkezinden, Çorum kenarına taşınarak insanların ölmediğini, köprülere tırmanmadığını görmek istiyorum.
Çorum için bir hayalim var. Çorum’da bir havaalanı, bir tren istasyonu, ikinci bir organize sanayi bölgesi ve ikinci bir üniversite olduğunu görmek istiyorum.
Çorum için bir hayalim var. İbrahim Çayırı’ndan İçeridere Bağları’na kadar bir sincabın hiç yere konmadan ağaçların dallarından geldiğini görmek istiyorum.
Çorum için bir hayalim var. Aşıklar tepesinde, Çorumlu her ırk ve mezhepten olan gençlerin evlendiğini ve oradaki nikah sarayında nikahlarının kıyıldığını görmek istiyorum.
Çorum için bir hayalim var. Sayın Başkan, Sizin Bahabey’de, Benim de Tavuklukta oturduğumuzu görmek istiyorum.
Unutmayalım ki, büyük buluşlar, keşifler, ideolojiler hep bir hayalle başlar. Hayalleri olmayanın geleceği de olmaz.
Ve konuşmamı bu mübarek günün anlamına uygun bir dörtlükle sonlandırmak istiyorum.”


CHP Belediye Meclis üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Özgür Kılıç
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim