Belediyespor Otopark İşletme Müdürü İsrafil Özdoğan, 2014 yılı Kasım ayından beri Gazi ve İnönü Caddeleri üzerinde uygulanan ücretli otopark uygulaması kapsamında bugüne kadar borçlarını ödemeyen araç sahiplerine uyarıda bulanarak bu kişilerin borçlarının hem icralar hem de faizleri ile ödemek zorunda kalabileceklerini söyledi.
Çorum Belediyesi’nin trafik ve park sorununa çözüm bulmak amacıyla iki cadde üzerindeki park yerlerinin ihaleye çıkarıldığını hatırlatarak ihaleyi Belediyespor’un aldığını hatırlatan İsrafil Özdoğan, ücretli park saatlerinin haftanın tüm günleri 07.30 ile 21.30 saatleri arasında olduğu vurguladı.
Çorum’da çeşitli tartışmalara yol açan ücretli otopark uygulaması kapsamında borcu bulunan sürücülere yönelik ilk kez avukatlar aracılığıyla “icra” tebligatları gönderilmeye başlandığını anlatan Özdoğan, uygulamayı olumlu bulan araç sahiplerinin ücretlerini ödediğini, ancak bazı araç sahiplerinin ödeme yapmadığını kaybederek “Bu araçların park süreleri, tarihleri ve fotoğrafları sistem tarafından kayıt altına alınmıştır. Ödeme yapılmayan araçlarla ilgili defalarca uyarı yapılmıştır. Buna rağmen parkları işgal etmeye devam eden 150 adet araç için Ankara 4. İcra Dairesi’nde dava açılmış ve icra takibi başlamıştır. Ortalama 100 TL borcu olan bir araç icra takibine girince 250-300 TL ödemek zorunda kalacaktır. Bu nedenle araç sahiplerinin borçlarının artmaması için kredi kartı veya nakit olarak Karakeçili Mahallesi Azap Ahmet Sokak Hasan Basri Ilgaz İş Merkezi Kat: 3 No: 32 (Eski Kültür Sitesi Altı, Vefa Eczanesi Üstü) adresindeki ofisimize başvurarak borçlarını ödemeleri yararlı olacaktır” dedi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim