Esnafın ve iş dünyasının dostu olarak bildikleri ÇORUM HABER’in, Çorum’un sorunlarına sahip çıkma konusunda takdire şayan bir yayın politikası izlediğini, Volkswagen konusundaki yayınlarının da Çorum sevgisinin yeni bir örneği olduğunu belirten ÇESOB Başkanı Gür, “Esnaf ve sanatkâr camiası olarak bizler de ÇORUM HABER’in açtığı bu yolda, her türlü teşebbüsün ve fedakârlığın içinde olmaya hazırız.” dedi.

Recep Gür, fabrikanın ilk etapta 5 bin kişilik istihdam sağlayacağı bilgisinin verildiğini de hatırlatarak, “ÇORUM HABER’in, otomotiv sanayiini Marmara Bölgesi’nden Anadolu’nun ortalarına çekmeye yönelik değerlendirmesine de, Havalimanı’nın bir an önce yapılması ve Demiryolu projesinin hızlandırılması, bir milyon metrekarelik hazine arazisinin bu amaç için bedelsiz tahsis edilmesi önerilerine de bütünüyle katılıyoruz” diye konuştu.

ÇESOB Başkanı Recep Gür, daha sonra şu görüşü dile getirdi: “Otomotiv sanayii, Türkiye’deki diğer örneklerinde gördüğümüz gibi, tek bir fabrikadan ibaret olmuyor. O fabrikanın etrafında çok büyük bir yan sanayi oluşuyor. Bu da, Çorum esnaf ve sanatkârının yeni iş fırsatları bulması, Çorum ekonomisinin şahlanması demektir. Kesinlikle inanıyorum ki, bu dev yatırım, Çorum’un kaderini ve çehresini değiştirecektir. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim