Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seyfi Polat ve bölüm öğretim elemanlarının hazır bulunduğu ziyarette Alkan, “Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü’müz, 1976 yılında kurulan Meslek Yüksekokulu’muzun kurulan ilk bölümlerinden birisidir. Öğrencilerimizin oldukça yoğun talep gösterdiği bölümümüzdeki doluluk oranlarının son yıllarda %100’e ulaşmaktadır. Bu, bölümümüzde ne denli iyi bir eğitim verildiğinin en güzel göstergelerinden birisidir. Tüm dünyada ve ülkemizde bu sektörün hızla büyümekte olup, bölümden kendini iyi bir şekilde yetiştirerek mezun olanların uluslararası firmalarda hızla ve kolayca istihdam imkânına sahip olacaklardır. Bizler de üniversitemizde yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olan başta HÜBTUAM olmak üzere, tüm birimlerimizde yer alan tüm laboratuvarlarımıza verdiğimiz desteklerle teorik olarak verilen eğitimlerimizi, uygulamalarla da en iyi şekilde desteklemek için en güncel donanımlara sahip laboratuvarlar oluşturmaktayız. Şu an içinde yer aldığımız Otomotiv Atölyesi de bu kapsamda en yeni teknoloji ile donatılmış olup, ülkemizde yer alan sektörlerde yer alan hemen tüm firmaların ihtiyaç duydukları teknik bilgilere sahip teknik elemanlar yetiştirilecek şekilde kurgulanmıştır” dedi.
Öğrencilerin daha eğitimlerini sürdürürken işbaşı eğitimi konsepti içerisinde ilgili sektörle buluşturmak üzere geçtiğimiz yıl çalışmalara başladıklarını belirten Alkan, otomotiv sektöründen birçok yönetici ile toplantılar gerçekleştirildiğini, sektörden gelen istek ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ders müfredatları ve içeriklerinde bazı değişikliklere, güncellemelere gidildiğini sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Alkan, kısa bir süre önce FIAT CEO'su Cengiz Eroldu, FIAT İç Birim Direktörü Altan Aykaç, Karataş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Erol Karadaş ve FIAT yöneticilerinin ziyaretinde üniversite-sektör işbirliğinin geliştirilmesi, öğrencilerimizin mezun olmadan iş hayatına hazırlanmaları için teorik eğitimleri beraberinde yerinde eğitim almaları konularının görüşüldüğünü, bu konuda da çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Laboratuvar ziyaretinde Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seyfi Polat laboratuvar ile ilgili bilgiler verdi.
Yrd. Doç. Dr. Polat, “Öğrencilerimiz otomotiv sektöründe hemen hemen bütün markalarda çalışabilecek yeterli bilgi, beceri ve donanımda, hem teorik hem de yoğun bir uygulamalı eğitim ile yetiştirilmektedir. Bölüm olarak güçlü atölye imkanlarına sahip olmamızdan dolayı öğrencilerimizin uygulamalı eğitime olan ilgisi her geçen gün artmakta ve tasarım derslerinde şarjlı engelli aracı vb. projeler gerçekleştirmektedirler. Öğrencilerimizin daha temiz, düzenli ve güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri için atölyemizin 2015 yılında büyük bir tadilat yaptırılarak fiziki şartları iyileştirilmiştir. Atölye imkanlarının iyileştirilmesi için yapılan yatırımların yanı sıra akademik personelin gelişimi içinde her türlü destek sağlanmıştır.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Çetin Başaranhıncal’ın katkılarıyla Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. tarafından atölyemize, iki adet Fiat Doblo komple araç kesiti, sıfır benzinli ve dizel motorlar, mekanik ve otomatik şanzımanlar ve daha birçok eğitim amaçlı kullanılabilecek otomobil parçaları bağışlanmıştır. Desteklerinden dolayı başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim