Yol bilgisayarı, ön ve arka kamera, deri döşeme, klima, kompresör, karartmalı camlar, güçlü motoru ve diğer özellikleriyle adından söz ettiren yerli traktör, Erkunt Traktör Çorum Bayii Benkar Otomotiv tarafından satışa sunuldu.
Türkiye’nin 3 büyük traktör markasından biri olan Erkunt, 55 beygirden 110 beygire kadar onlarca çeşit traktörü çiftçinin beğenisine sunuyor. Erkunt Traktör, büyük otomobil markalarının yaptığı ‘sınırlı sayıda üretim’ kavramını dünyada ilk kez bir traktöre uyarladı. Firmanın en güçlü traktör modeli, Türk mühendisler tarafından özel olarak yeniden tasarlandı ve Erkunt’un Ankara’daki fabrikasında üretildi. Siyah renkli ve birçok otomobilde olmayan özelliklere sahip ‘Haşmet 110 Lüks’ isimli traktör, görünümü ve özellikleriyle Türk çiftçisinin büyük beğenisini kazandı.

KONFORUN HER TÜRLÜSÜ
Yol bilgisayarı, düşük sesle çalışan özel motoru, multimedya ekran, 16 ileri 16 geri şanzıman, ön kuyruk mili, 2 bin 500 kilo ön, 5 bin kilo arka hidrolik kaldırma kapasitesi, krom aksam dış tasarım, lüks kabin, deri iç döşeme, ön ve arka kamera, karartılmış camlar, kompresör, klima ve led farları ile Haşmet 110 yerli tasarımın gözdesi oldu.

DÜNYADA TEK
Haşmet 110 hakkında bilgi veren Erkunt Traktör Çorum Bayii Benkar Otomotiv ortaklarından Mehmet Karakaş, yüzde 100 yerli sermayeyle kurulan Erkunt’un ürettiği traktörlerin tamamen Türk mühendislerce tasarlandığını söyledi.
Erkunt’un çiftçilerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek traktörler geliştirdiğini açıklayan Karakaş, “Erkunt Traktör Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Otomobil firmalarının yaptığı ama traktör sektöründe dünyada şimdiye kadar hiç görülmeyen ‘sınırlı sayıda üretim’ kavramını ilk kez Erkunt başlattı. Bu kapsamda özel olan bir tane traktör üretti. Bu traktörde yok yok. Otomobillerdeki özelliklere ve birçok traktörde olmayan donanıma sahip” dedi.

BENKAR OTOMOTİV FARKIYLA ÇORUM’DA
Sadece bir adet üretilen Haşmet, Erkunt Traktör Çorum Bayii Benkar Otomotiv tarafından Çorumlu çiftçilerin beğenisine sunuldu. Mehmet Karakaş, Erkunt Traktör’ün Haşmet 110 Lüks modelini görmek isteyen çiftçileri Traktörcüler Sitesi’ndeki bayilerine beklediklerini dile getirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim