Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir yaptığı açıklamada, park ve yeşil yapmak kadar bu tür yerlerin bakım, onarım ve sulamasının yapılmasının daha önemli olduğunu söyledi.
Park ve yeşil alanlarda otomatik sulama sistemleri kurduklarını ve bu sayede su tasarrufuna gidildiğini söyleyen Alper Zahir, “Park, orta refüj ve yeni yaptığımız ağaçlık alanlarda otomatik sulama sistemi çalışmalarımızla su, ekipman ve personel yönünden tasarruf sağlıyoruz. Yılda 1 Milyon TL'lik tasarruf sağlamış oluyoruz. Belediye olarak başta su israfının önüne geçmek amacıyla 105 park, yeşil alan ve orta refüjlerimizde otomatik sulama sistemimizi kurduk." dedi.
“Daha fazla
ağaç dikimi”
Sanayi Sitesi, Kültür Park ve çevre yolunda da otomatik sulamaya geçildiğini ifade eden Zahir, “Park ve yeşil alanlarımızın hızla artması bakım ve sulama maliyetlerimizi artırmaktadır. 2016 yılında 162 dönüm alanda arazöz ile sulama yaparken 22.000 metre otomatik sulama sistemi yaparak hem personel tasarrufu hem de ekipman bakımından büyük tasarruf sağladık. Yapılan bu tasarruflarla daha fazla ağaç dikmeyi hedefliyoruz” dedi.
Kurak peyzaj
Çorum Belediyesi'nin başlatmış olduğu kurak peyzaj çalışması vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Belediye olarak orta refüjlerde ve kavşaklarda, daha az su kullanımı ve daha fazla görselliğe sahip kurak peyzaj çalışması yaptıklarını belirten Başkan Yardımcısı Zahir, “Görselliğin yanında bakım maliyetlerinin de düşük olmasından dolayı kurak peyzaj çalışması yapıyoruz. Çalışmalarımızda şehrimizi simgeleyen figürler yaparak da ilimizin tanıtımına katkı sağlıyoruz” dedi.
(Volkan SINAYUÇ) 
Editör: TE Bilisim