Yeni Otogar’daki otobüs ve minibüs yazıhaneleri ile ilk ihalede talip çıkmayan diğer işyerlerinin kiraya verilme ihalesi Çorum Belediyesi tarafından yapıldı.
Komisyon Başkanlığı’nı Belediye Meclis Üyesi Ekrem Demirten’in üstlendiği ihale, dün Belediye Meclis Salonu’nda oldukça geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Yeni Otogar’da bulunan 25 yazıhane ile 1 emanet dükkânı, 1 tuvalet ile kuaför ve hediyelik eşya dükkânlarının kiraya verilmesi için açık teklif usulü artırma suretiyle yapılan ihaleye çok sayıda firma temsilcisi katıldı.
İlk olarak 78 bin lira muhammen bedel belirlenen 11 otobüs yazıhanesi için ihale yapıldı. Bu bölümde 69 numaralı işyerine Murat İpekoğlu tarafından 78 bin 050 TL, 75 numaralı işyerine Kamil Koç firması adına Ali Evlüce tarafından 78 bin 100 TL, 78 numaralı yazıhane için Lider Anatolia adına Seyit Şahin tarafından 78 bin 050 TL. teklif verildi. 160 bin TL. muhammen bedelle kiraya çıkarılan yazıhanelerden 79 numaralı işyeri 160 bin 100 TL’ye Kamil Koç firması adına Mehmet Türkyılmaz’da, 80 numaralı işyeri ise yine aynı rakamla Metro Turizm – Veysel Demiral ortak girişiminde kaldı. Diğer 6 otobüs yazıhanesine ise talip çıkmadı.
Daha sonra 15 bin muhammen bedel belirlenen ilçe minibüsleri yazıhanelerinin ihalesine geçildi. Bu bölümde ise 88, 90, 91, 92 ve 93 numaralı işyerleri 15 bin 100 TL ile kiracı bulurken; 94, 95, 96, 99 ve 101 numaralı işyerlerine ise 15 bin 050 TL’den talip çıktı. İlçe minibüs yazıhanelerinden ise 4’ü yine boşta kaldı.
İhalenin üçüncü kısmında 12 bin TL. muhammen bedelle açık artırmaya çıkarılan emanet dükkânının ihalesi yapıldı. Açık artırmaya katılan 4 girişimciden önce Assam Turizm, daha sonra da Hüseyin Bircan ve Murat Beydilli çekilince emanet dükkânı 35 bin TL. yıllık kira bedeliyle Tamer Taşkın’da kaldı.
Kuaför ve hediyelik eşya dükkânlarına talip çıkmazken son olarak 96 bin TL. muhammen bedel belirlenen tuvalet için ihale gerçekleştirildi. Bu son bölümde Aslan Nakliyat, İsmail Hışıroğlu, Ayhan Şahin, Assam Turizm ve Fatih Karabulut artırım sürecinde birer birer çekildiklerini açıklarken, 181 bin TL. teklif sunan Cafer Sarıaltun isimli girişimci tuvalet ihalesinin kazananı oldu.
Komisyon Başkanı Ekrem Demirten gerekli incelemelerin ardından ihale sonucunun katılımcı firmalara resmî yazıyla bildirileceğini söyledi. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim