Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yeni Otogar’ın kira ihalesine otobüs ve minibüs yazıhaneleri talip olmadı.
Toplam 51 adet işyeri kira ihalesi dün Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Meclisi Üyesi Ekrem Demirten’in başkanlığında düzenlenen ihalede otobüs yazıhaneleri için 120 bin, ilçe minibüs yazıhaneleri için 18 bin, hediyelik eşya ve leblebici dükkânları için 30 ilâ 60 bin, büfeler için 30’ar bin, restaurant ve kafeterya için 60’ar bin lira şeklinde yıllık kira ücreti belirlendi.
1 kişinin sadece iki işyeri için katılabildiği ihalede ilk olarak otobüs ve minibüs yazıhanelerinin kiralanması görüldü. Söz konusu yazıhaneler için ihaleye başvuru yapılmaması dikkatlerden kaçmadı. Ekrem Demirten, “İhaleye başvuracaklar dosyalarını iletsin” derken, birçok firma temsilcisi rakamların yüksekliğinden yakındı. Firma yetkilileri, “Türkiye’de görülmemiş bir rakam söz konusu. Otogar’ı artık belediye işletir” diyerek, kira bedellerinin yüksekliğinden dert yandı.

LEBLEBİ DÜKKÂNLARI İÇİN KIRAN KIRANA YARIŞ
Öte yandan leblebi dükkânlarının kira ihalesi ise kıran kırana geçti. Gülşen Kuruyemiş 25 ve 27 numaralı işyerlerini 55 ve 32 bin liraya, Hasan Karakuş 26 ve 38 numaralı işyerlerini 54.500 ve 40 bin 100 liraya, Hışıroğlu LDT Şirketi 40 ve 41 numaralı işyerlerini 101 bin ve 145 bin liraya kiraladı.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim