Giresun'dan Ankara'ya giden Mehmet Oğuz'un kullandığı 33 LD 900 plakalı otobüs, Çorum-Sungurlu karayolunun 40. Kilometresine geldiğinde iddialara göre, Sürücü anayoldan çıkarak bir köy yoluna giden tahliye yola girdi. Otobüsün  sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle  üst geçitten düşerek devrilmesi sonucu 48 kişi yaralandı.

VALİ VEKİLİ HASTANEDE YARALILARI ZİYARET ETTİ

Vali Vekili Saçan ve beraberindekiler, kaza sonrası hastanelerde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Saçan, kazada 48 kişinin yaralandığını, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.Kazanın Sungurlu ilçesine 30 kilometre kala meydana geldiğini belirten Saçan, "Kaza haberini alır almaz tüm yetkili arkadaşlarla acil olarak olay yerine intikal ettik. Sungurlu'ya 30 kilometre kala yolda bir bölünme var, bir servis yolu var. Şoförün, yolun acemisi olduğu belli. Yoldan çıkarak sağdaki köprü üzerine doğru hareket ediyor. Tahmin ediyoruz ki sonra da yanlış yola gittiğini düşünerek birden bire köprünün yan tarafından tekrar kayarak yola doğru iniyor. Otobüsün görüntüsüne göre çok daha vahim şeyler olabilirdi. Çünkü araç, deyim yerindeyse pert vaziyetteydi. Korkutucu bir durumdu. Daha sonra aldığımız bilgilerde ölü olmadığını öğrendik.“ dedi. Saçan Kazada 48 kişinin yaralandığını söyledi.

Otobüs kazasında yaralı kurtulan Sait Kurt ise yaptığı açıklamada  "Ben uyanıktım. Otobüs çok hızlı gidiyordu. Köprü gibi bir şey vardı. Oraya gelince ben virajı dönecek sandım ama hiç fren yapmadan olduğu gibi o hızla biz aşağı idüştük. İki takla attık. Yanımda eşim vardı. Onu tuttum.

"Eşim Gülay Kurt’u Ankara Eğitim Araştırma Hastanesine beyin tümörü ameliyatı için götürüyordum” dedi.

Kaza sonrası otobüs şoförü tedavisi sonrası gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: TE Bilisim