Birçok kentte belediyeler tarafından üstlenilen şehir içi toplu taşımanın Çorum’da ne yazık ki özel sektör tarafından yapıldığını belirten Bulut, “Toplu taşıma bir kamu hizmeti olduğu için maddi kazanç ve kâr hedeflenmez. Ancak Çorum’da özelleştirildiği için bazı güzergâhlar için sefer sayısı azaltılabiliyor. Burada firma doğal olarak kâr amacı güdüyor” dedi.

Çorum’da bir mahalleye saatte 1 otobüs kalkarken, kimi mahallelere 15 dakikada bir otobüs kalktığını kaydeden Bulut, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Ankara yolu üzerine taşınması ile birlikte zaten saatte 1 olan seferlerin iyice geciktiğini ve neredeyse 1 saat 15 dakikada bir otobüs geldiğini söyledi.

Daha önce de Çorum Belediyesi’ne bu konuyla ilgili çeşitli şikâyetlerin geldiğini anımsatan Bulut, “Mahallenin birine günlük 97, bir diğerine ise 17 sefer var. Hafta sonları bir mahalleye 65, bir başka mahalleye ise hiç sefer yok. Bırakın şehir içini, Osmancık’a, Mecitözü’ne bile yarım saatte sefer var” dedi.

“NEDEN ARSA SATIYORSUNUZ?”

Konuşmasının devamında Çorum Belediyesi’nin neden arsa sattığını da soran CHP’li Bulut, “Her oturumda önümüze bir arsa satışı geliyor. Bu arsaları neden satıyoruz? Borçlarımızdan dolayı mı satıyoruz? Borçlu bir belediye miyiz? İktidar belediyesi değil miyiz? Devletten destek alınmıyorsa neden iktidar belediyesiyiz?” dedi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim