“Durakta Matematik” projesini hayata geçiren öğretmen ve öğrenciler, kent merkezinde bulunan 10 otobüs durağında otobüs bekleyen her yaştan vatandaşın matematik dersine karşı olan ön yargılarını kırmak ve matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamayı amaçlıyor. 'Durakta Matematik' öğreniyorum projesiyle matematiğin geniş kitlelere sevdirilmesi ve ulaştırılmasını da amaçlanıyor.

15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Gazi Caddesi’nde bulunan otobüs durağını eğlenceli materyallerle süsleyerek adeta matematik sınıfı haline getirdi. İl koordinatörü Selda Tarhan ve öğrencileri, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Müslüm Kılıç’a ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü’ye projede verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Tarhan proje hakkında verdiği bilgide “Aslında matematik çok eğlenceli ve hayatın her alanında. Başarı ikisini birleştirebilmekte saklı. Durakta Matematik projesi ile 7’den 70’e hepimize hayatta matematiğin sakladığı yerleri Mukaddes Karip hoca eğlenceli çizimleriyle yeniden keşfetmemizi, matematiği artık severek isteyerek öğrenmemiz hedefledi.

Bunun içinde bu çizimleri afiş halinde asarak her yaştan herkesin matematiği kitap, okul öğrenci ve öğretmen dörtgeninden çıkarıp günlük yaşamın artık avantajı haline getirmek istedi.

"Durakta matematik" projesi öğretmen camiasında da çok beğenildi. Kısa bir sürede 81 ilde 5 ülkede öğretmenler projeye dâhil olmakla birlikte yürütmek istediler. Böylece durakta matematik projesi hayata geçtikçe, matematik hobisi olanların giderek bunu matematik hobisine yeni bir yaşam şekline dönüştürdüklerini gözlemleyeceğiz. Bizde kent merkezinde 10 durağı eğlenceli çizimlerle süsledik. Harika bir proje” dedi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim