Belge almaya hak kazanan esnaflara Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun tarafından uluslararası meslek standartlarına uygun olarak verilen Mesleki Yeterlilik Belgeleri takdim edildi.

Başkan Uzun, Mesleki Yeterlilik Belgesinin avantajları hakkında ise şu bilgileri paylaştı:

“Ulusal yeterlilik sistemi orta ve uzun vadede işsizliğin azalması, istihdamın gelişmesi, verimlilik ve rekabet gücünün artmasıyla ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlar. Nitelikli ve belgeli işgücü istihdamının artması daha kaliteli ürün ve hizmet sunumunu yaygınlaştırarak yaşam standartlarımızın yükselmesini de destekler.

BİREYLER İÇİN AVANTAJLARI

Ulusal yeterlilikler temel alınarak yapılan ölçme değerlendirme sonucunda alınan belge, kişiye bir işe başvururken sahip olduğu bilgi, beceri ve yetkinlikleri sergileme olanağı vermektedir.

Ulusal yeterlilikler yaygın ve informal öğrenmenin tanınmasına imkan verdiği için bireyler kişisel gelişimlerini daha çeşitli ve esnek yollarla sağlayabilirler. Mesleki ilerleme yolları daha açık hale geldiğinden kariyer hareketliliği desteklenmektedir.

İŞVERENLER İÇİN AVANTAJLARI

İşverenler mesleğin gerektirdiği nitelikli ve belgeli iş gücüne daha kolay ulaşabilmekte ve teşvik imkânlarından yararlanabilmektedir.

İşin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, değişen koşullara ayak uydurabilen kişilerin istihdam edilmesi işverenin rekabet gücünü artırmakta, doğru insan kaynağı planlaması ile zaman ve para kaybı engellenmiş olmaktadır.

Nitelikli iş gücü istihdamının yaygınlaştırılması, tüketiciye sunulan ürün ve hizmetin kalitesinin artmasına katkıda bulunmaktadır.

Mesleki Yeterlilik Belgesi ayrıca belediyeler, resmi kurumlar ve yetkili servislerde işe girecek personelden istenmekte bu belgelere sahip personel işe alımlarda bir adım öne geçmektedir.”

Oda Başkanı Necmettin Uzun, belge sahibi oda üyelerini tebrik ederken, belge sahibi olmak isteyenlerin de odaya başvurmalarının yeterli olacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim