İl Genel Meclisi’nde Kasım ayı oturumlarına dün Osman Günay Başkanlığı’nda devam edildi. Toplantının açılışında Günay ve bazı meclis üyeleri tüm Çorumluların Mevlid Kandili’ni kutladı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce CHP Meclis Üyesi Yıldız Bek’in Aksaray’da bir okulda otizmli öğrencilere yönelik yaşanan üzücü olay nedeni ile hazırladığı ve ilimizdeki otizmlilerin eğitimleri ve durumu ile ilgili önerge ise daha önce belirledikleri önerge komisyonuna verilmediği için gündeme alınmadı. Yıldız Bek de olayın yeni gelişen bir olay olduğunu ve konunun aciliyetine binaen böyle bir önerge hazırladığını vurgulayarak gündeme dahi alınmamasına tepki gösterdi.

3194 sayılı Plansız Alanlar Yönetmeliği uyarınca Sungurlu Demirşeyh ve Arifegazili köylerine ait yerleşik alan civarı sınırının yeniden belirlenmesine yönelik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak imzası ile yollanan madde incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

İl Genel Meclisi’nde daha sonra Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün 2020 bütçesi görüşüldü. 1 milyon 900 bin TL’lik bütçe talebi ile ilgili Birim Müdürü Mustafa Eker üyeleri bilgilendirdi. Yapılan görüşmenin ardından Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün bütçesi onaylandı.

Toplantıda son olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 2020 Mali yılı bütçesi hakkında Müdür Osman Türker üyeleri bilgilendirdi. Türker, toplam 29 milyon 786 bin 37 TL olan bütçeyi kalem kalem açıkladı. Yapılan görüşmenin ardından bütçe teklifi kabul edildi.

İl Genel Meclisi Kasım ayı Toplantıları’na bugün ve yarın yapılacak oturumlarla devam edilecek.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim