Alanya’da 32 ülkenin katılımıyla düzenlenen “Uluslararası Anca 3. Bölge Dünya Otizm Festivali”ne üniversite adına katılan heyet Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Ziyarette, üniversitenin katkılarıyla gerçekleştirilen “Eğitsel Oyunla Hareket Eğitiminin Otizmli Çocukların Ruhsal ve Fiziksel Gelişimine Etkisi” adlı projeden dolayı çok büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Emine Çelen, hem projenin yapılmasında hem de uluslararası bir festivale katılma noktasındaki desteklerinden dolayı Rektör Alkan’a teşekkür etti.

Festivale “Otizm ve Hareket Eğitimi” adlı sunumuyla konuşmacı olarak katılan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner de otizmli çocuklara her anlamda fayda sağlamayı amaç edindiklerini belirterek etkinlikte üniversiteyi en iyi şekilde temsil ettiklerini dile getirdi.

Hitit Üniversitesi’nin kapılarının toplumun her kesimine açık olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan da en başından bu yana bu ve benzeri projelere çok büyük önem verdiklerinin altını çizerek üniversitenin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra gerçekleştirdiği tüm çalışmalarla bulunduğu şehre, bölgesine, ülkesine ve nihayetinde tüm insanlığa katkı sağlamayı birincil misyon olarak kabul ettiğini vurguladı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim