Otizm Spektrum Bozukluğu olan bireylerin diğer bireylerle eşit haklara sahip olduğu bilincinin geliştirilmesi, farkındalığın arttırılması ve Otizm Spektrum Bozukluğu konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen yürüyüş Hürriyet Parkı’ndan başladı ve AHL Park AVM’ye kadar İnönü Caddesi boyunca devam etti.

Yoğun katılımın gözlendiği etkinlikte İl Sağlık Müdürlüğü tarafından otizmin simgesi haline gelen mavi renkli atkılar dağıtıldı. Yürüyüşün ardından AHL Park AVM’de stant ve sergi açılışı ve müzik dinletisi ile devam edildi.

Etkinliklere Vali Yardımcısı Oğuzhan Ocak, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Levent Tuzcu ile çok sayıda davetli de katıldı. Tuzcu, engelli bireylere ve otizmli çocuklara destek amacıyla bu etkinliklerin yapıldığını söyledi.

Öte yandan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında kamuoyunun dikkatini otizme çekmek için başlatılan ve bütün dünyada ilgi gören “Mavi Işık Yak Kampanyası” ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalarda da uygulandı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim