Başbakanlık ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlıklarına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Özer atanırken, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müşavirliği görevine ise aynı bakanlıkta Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüten Çorumlu hemşehrimiz Berat Uzun atandı.

ÖSYM'nin puan hesaplamasına ilişkin yaptığı hata sonrası Prof. Dr. Ali Demir, ÖSYM Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Ondan boşalan koltuğu Prof. Dr. Mahmut Özer devralmış oldu.

MAHMUT ÖZER KİMDİR?

Tokat'ta 1970 yılında doğan Prof. Dr. Mahmut Özer, ilk ve öğrenimin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden 1992'de mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalında tamamlayan Özer, çeşitli kurumlardaki görevlerden sonra 28 Kasım 2010 tarihinden beri Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürütüyordu.

AK Parti Genel Merkezi’nde çeşitli görevler yaptıktan sonra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Özel Kalem Müdürlüğü’nü yapan hemşehrimiz Uzun ise Bakanlık Müşavirliği görevine atandı.

BERAT UZUN KİMDİR?

1984 yılında, Çorum'da dünyaya gelmiştir. Annesi ev hanımı, babası esnaf olan Uzun; ilkokul, ortaokul ve liseyi memleketi Çorum'da tamamlamıştır. 2008 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. İngilizce bilen Berat Uzun Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde yerel yönetimler alanında yüksek lisans yaptı. Evli olan Uzun, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim