Ak Parti Çorum İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve Hayrat Vakfı tarafından Osmanlıca Kursu açılacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akar, “Dilini kaybeden milletler, hatırasını, hafızasını hem ferdi hem de milli kimliğini, açıkçası her şeyini kaybetmeye yüz tutmuştur. Dil şuurunu kaybeden bir millet, millet olma şerefini kaybetmekle yüz yüze gelir” dedi.
Erhan Akar, kursla ilgili şu bilgileri verdi:
“Milletleri millet yapan ve o milleti diğer milletlerden ayrı bir millet yapan temel esaslardan birisi de o milletin kullandığı dil ve alfabesidir.
Dilini kaybeden milletler, hatırasını, hafızasını hem ferdi hem de milli kimliğini, açıkçası her şeyini kaybetmeye yüz tutmuştur. Dil şuurunu kaybeden bir millet, millet olma şerefini kaybetmekle yüz yüze gelir.
Ecdadımızın izinden doğru bir şekilde gidebilmek için ve tarih bilinci oluşmuş bir nesil oluşturabilmek adına böyle bir çalışmayı Hayrat Vakfı ile birlikte planladık. Osmanlıca kursunun verileceği yer, gün ve saatleriyle alakalı çalışmalarımız sona yaklaşmıştır. En kısa sürede bu konuda da Çorum halkımızı ve özellikle gençlerimizi bilgilendireceğiz.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim