Türkiye genelinde 101. Şubesi’ni Çorum’da Gülabibey Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi No: 39 adresinde hizmete açan Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi’nin açılışı büyük ilgi gördü. Cuma Namazı sonrasında düzenlenen açılışa Vali Yardımcısı Savaş Tuncer, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Defterdar Ali Sormaz, Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Çorum Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Kılıç, ÇORUMSİAD Başkanı Murat Kılıçoğlu, AK Parti eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Türk-İş Başkanı Sefer Kahraman, bazı İl Genel meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.
Dersaadet Tasavvuf Yolu Dernekleri Federasyonu Çorum Sufi Mehteran takımının mehter marşları eşliğinde düzenlenen açılışta Sancaktar Cami İmam Hatibi İsmail Taşkın tarafından dua yapıldı. Protokol üyelerinin açılış kurdelasının kesmesinin ardından ise davetlilere ikramda bulunuldu.
Törende Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi’nin işletmecilerinden Hakan Küçükali ile Antalya’da beraber çalışma şansı bulduğunu söyleyerek kendisinin Çorum’a böyle bir yatırım yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yardımcısı Savaş Tuncer, işyeri sahiplerine yatırımları için teşekkür ederek işletmenin Çorumlulara hayırlı olmasını diledi.
Çorum’un her yönüyle hızla geliştiğini dile getirerek yeme-içme sektöründe isim yapmış değişik firmaların zincirlerinin ilimize kazandırılmaya devam etmesinin kendilerini de mutlu ettiğini anlatan Tuncer, sağlıklı, kaliteli ve hijyenik çalışan işletmelerin sayısının artmasını da dileyerek Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi’ne önceki gün açıkladıkları Hitit Kalite Ödülü’ne de gerekli koşulları hazırlayarak başvuruda bulunmalarını istedi.
Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi’nin ulusal ve uluslararası sektörde kaliteli bir marka haline geldiğini ve ülke genelinde yakın bir zamanda 130 şubeye ulaşılacağını dile getiren işletme sahipleri de tarihsel ve kültürel mirasa sahip çıkan bir ekiple tüm ürünlerde yüksek hijyen standartları çerçevesinde oluşturulmuş ortamlarda yaptıkları üretim ve nezih mekanlarda kendilerine has ürünlerle Çorumlu tüm kahve severlere hizmet vereceklerini dile getirdi.
Kahvenin bizim kültürümüzün olmazsa olmazlarından olduğunu dile getiren işletme sahipleri “Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi’nin sizlere sunduğu her üründe maksimum kalite ve kendine özel tatlar bulacaksınız. Ve dahası böylesine daha önce muadil firmada tatmadık diyeceğiniz birçok ürün için dostlarınıza tavsiyede bulunacaksınız. Bizi kahve konusunda diğerlerinden ayıran en önemli özellik pişirme yöntemlerimiz ve kahve çekirdeklerindeki seçiciliğimiz. Bizde hiçbir kahve otomatik makinelerde pişirilip sizlere servis edilmez. Özel fincanlar içinde tek tek klasik yöntemlerle pişirilip servis edilir. Firmamızın aynı zamanda patentli ürünü olan Efe kahvesi fenomen bir üründür. Geleneksel Osmanlı Kahvesi, Klasik Türk Kahvesi ve kendimize has diğer tüm doğal ürünlerle kafe konseptimize tüm Çorumluları bekliyoruz” dediler.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim