Enver Ünlü için Bursa Orhangazi’de Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından bir veda yemeği verildi. Sarıalan Taş Konak Sosyal Tesisi’ndeki veda yemeğine Belediye Başkanı Dündar ve Vali Enver Ünlü’nün yanı sıra çok sayıda yetkili ve davetli katıldı.

Osmangazi’nin ülkenin 4. Büyük ilçesi olduğunu hatırlatarak burada görev yapmanın büyük bir sorumluluk gerektirdiğini hatırlatan Başkan Dündar, “Kaymakamız Enver Ünlü de 2 yıllık görev süresinde bu şehir için en güzel şekilde hizmet verdi. Şimdi Vali olarak Iğdır’a atandı. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılı hizmetlerini yeni görevinde de sürdürerek, ülkemiz ve vatandaşlarımız için çalışmalarına devam edecektir” dedi.

Çorumlu Vali Ünlü ise yemekte yaptığı konuşmada “Yaklaşık 2 yıldır büyük bir onurla ve gururla yürüttüğüm Osmangazi Kaymakamlığı görevini bugün itibariyle tamamlıyorum. Bundan sonra Iğdır Valisi olarak daha büyük bir sorumluluk omuzlarımda olacak. Osmangazi çok büyük bir ilçe. Nasıl ki Bursa, Osmanlı’nın bir özeti ise Osmangazi de Bursa’nın bir özeti. Çok kıymetli bir belediye başkanına ve bürokratlara sahip bir ilçe. Ben de bu ilçe için elimden geldiğince hizmet etmeye çalıştım. İnşallah güzel şekilde anılacak hizmetlere katkım olmuştur. Osmangazi benim için bir okul oldu. Burası bana çok şey kattı. Şimdi önümde yeni bir görev beni bekliyor. Beni Iğdır Valiliği’ne layık görenleri inşallah mahcup etmeden görevimi en iyi şekilde yerine getiririm. Bursa’yı çok sevdim. İnşallah yeniden Bursa’ya yolum düşer” diye konuştu.

IĞDIR’DA KARŞILAMA

Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan kararnameyle Iğdır Valisi olarak atanan Ünlü yeni görevine başladı. Iğdır Valiliği önünde düzenlenen törene vali yardımcıları, İlçe kaymakamları, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. Karşılama töreninin ardından şeref defterini imzalayan Ünlü, daha sonra makama geçti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Enver Ünlü, Iğdır’da göreve başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşadığını belirtti. Ünlü, "Serhat şehrimizde sizlerle birlikte halkımıza en iyi şekilde büyük bir seferberlik ruhuyla çalışacağız inşallah. Ben Bursa’dan, Osmanlıların ilk harika şehri olan Osmangazi’de görev yaptım ve oradan geldim. Hemen üzerinde atamız Osman ve Orhan gazinin türbeleri bulunuyordu. Orada manevi huzurlarıyla görev yaptım.

Şimdi ise Anadolu’nun eşiği güneşin doğduğu ilk yer ve leyleklerin göç ettiği güzel serhat şehrimize geldik. Tabi bizi bu göreve layık gören ve atamamızı yapan herkese şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah onlarının güvenine layık olmaya çalışacağız. Tabi burada çalışıp kamu hizmetlerini hep birlikte yürüteceğiz. Iğdır’lı vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek için gece gündüz mesai gözetmeksizin görev yapacağız. Bana da her türlü destek vereceğinize inancım tamdır. Bir kez daha ifade etmek istiyorum ki doğunun parlayan yıldızı olan Iğdır’ın bütün güzelliklerini Türkiye’ye duyuracağız” dedi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim