Garaj bölgesine yapılacak 55 dönümlük Kent Park ilçede heyecan uyandırırken projede yer alan tarihi çarşı nedeniyle eski belediye dükkânlarının da yıkılması gündeme geldi.

Proje kapsamında Çorum Caddesi’nde ve garaj içerisinde bulunan eski belediye dükkânları yıkılarak yerine Tarihi Osmancık Konağı sitilinde yaklaşık 80 adet iş yeri, otel, restoran, kent müzesi ve nikah sarayı gibi yapılarak inşa edilecek.

PROJE BÜYÜK HEYECAN UYANDIRDI

Osmancık Belediyesi tarafından animasyon film yayınlanan proje ilçede büyük heyecan uyandırdı. 55 dönümlük yeşil alanı, tarihi çarşısı, amfi tiyatro, etkinlik alanları, kafeteryalar ve çeşitli donatılarıyla dikkat çeken Kent Park, Kızılırmak Islah Projesi, Osmancık Kalesi ve tarihi Koyunbaba Köprüsü ile bütünleşerek şehrin görünümünü değiştirecek.

BAŞKAN KARATAŞ ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ

Projenin açıklamasının ardından belediye dükkânlarında faaliyet gösteren esnaf, iş yerlerinin yıkılacak olması nedeniyle endişelerini dile getirdi. Yeni iş yerleri yapılıncaya kadar geçecek süreç için ticari kaygılarını aktaran esnaf, belediyeden çözüm istedi.

Başkan Karataş,  garaj esnafı ile bir araya geldi. Proje hakkında detaylı bilgi veren Karataş “Şehrimize çok önemli yatırımlar yaptık. Bunları sizler de görüyorsunuz. Ancak Osmancık’ı gerçek bir şehre dönüştürecek proje Kent Parktır. Biz eski yıllarda yapılmış, ömrünü doldurmuş  bu iş yerlerinin yerine yaklaşık 80 adet yeni iş yeri yapacağız. Amacımız esnafımızı mağdur etmek değil. Biz esnafımızın daha geniş, daha modern iş yerlerinde daha güzel hizmet vermesini arzuluyoruz.” dedi.

Esnafın taleplerini değerlendirmek üzere esnaf odası başkanı ile birlikte aralarından seçecekleri temsilcilerle bir kurul oluşturulmasını isteyen Karataş, oluşturulacak kurulda taleplerin daha detaylı değerlendirileceğini ifade etti.

Garaj esnafı, projeye karşı olmadıklarını belirterek taleplerini anlayışla dinleyen Başkan Karataş’a teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim