Şehitlerin cenazeleri askeri uçaktan indikten sonra askerlerin omzunda cenaze araçlarına taşınırken, şehit er Mustafa Bilgili’nin 48 yaşındaki annesi Nurgül Bilgili, “Yavrum bende geleyim. Kendimi atarım buradan aşağıya yavrum. Yavrum 6 ay önce ben senin elini kınaladım da gönderdim. Kınanı ben yaktım da gönderdim yavrum” diyerek ağıtlar yaktı. Şehidin ağabeyi ve diğer kardeşleri de gözyaşlarına hakim olamadı.

ŞEHİDİN CENAZESİNİ İMAM OLAN BABASI KILDIRDI
Şehit er Mustafa Bilgili’nin cenaze namazını imam olan babası Recep Bilgili kıldırdı.
Öğle saatlerinde Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'na Şehit Recep Bodur’un naaşı ile birlikte getirilen Şehit Mustafa Bilgili’nin cenazesi daha sonra Suluova ilçesine götürüldü. Bilgili’nin cenazesi ilk olarak Suluova ilçesindeki Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan babaevine getirilerek helallik alındı. Helallik öncesi şehidin annesi Nurgül Bilgili ve şehidin ikizi Ramazan Bilgili şehidin yüzünü görmek istedi. Tabutun açıldığı sırada annesi ve şehidin ikizi fenalık geçirdi. Ardından şehidin cenazesi Yeni Mahalle’deki Hacı Mustafa Camisi’ne götürüldü.
Şehidin cenaze namazı ikindi namazına müteakip kılındı. Şehit Er Mustafa Bilgili’nin cenaze namazını şehidin babası Kazanlı Köyü Cami İmamı Recep Bilgili kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı Suluova Şehitliği’ne defnedildi.
Cenaze namazına AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Aslan, Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, askeri ve mülki erkan, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.






(İHA)
Editör: TE Bilisim