Osmancık Belediyesi’nin Şehirlerarası Otobüs Terminali projesi ihale edildi. Yeni otogarı Osmancıklı firma yapacak. Kısa süre önce projesi açıklanan yeni terminalin inşaat ihalesi de tamamlandı. İhaleyi 4 milyon 400 bin TL teklifle Osmancıklı Dörtçelik Ltd. Şti. kazandı.
300 GÜNDE BİTİRİLECEK
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, şehirlerarası otobüs terminalinin 300 günde tamamlanacağını belirtti. Yeni otogarın D100 Karayolunda bulunan belediye kademe binasının (İBD Park karşısı) yerine yapılacağını ifade eden Karataş “Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ilçemizin ulaşımda da önü açılacaktır. İlçemiz bu noktada da bir şehir kimliğine kavuşacak, büyük bir ulaşım problemine son verilmiş olacaktır.” dedi.
12 PERON, 12 OFİS VE 12 YAZIHANE
Terminal binası; şehirlerarası otobüsler için 7 peron, Osmancık - Çorum arası ve komşu ilçeler için 5 minibüs peronu yine 8 otobüs yazıhanesi ile 4 adet minibüs yazıhanesi, firmaların kullanımı için 12 ofis, idari birim için 3 ofisten oluşan bir ulaşım kompleksi olarak hizmet verecek.
Terminal binasında iki katlı bir restoran ile bir kafeterya yer alıyor. Ayrıca bay ve bayan ayrı olmak üzere iki mescit, birisi hediyelik eşya dükkanı olmak üzere pirinç, leblebi ve çeşitli sektörler için 7 dükkan bulunuyor.
D100 Karayolu kenarında bulunan eski belediye kademe biriminin yerine (İBD Park karşısı) inşa edilecek terminale hem Çorum Caddesi'nden hem de D-100 Karayolu’ndan bağlantı yolu yapılacak.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim