D-100 Karayolu kenarında bulunan eski belediye kademe biriminin yerine (İBD Park karşısı) inşa edilecek terminale hem Çorum Caddesi’nden hem de D-100 Karayolu’ndan bağlantı yolu yapılacak. Terminal binası; şehirlerarası otobüsler için 7 peron, Osmancık - Çorum arası ve komşu ilçeler için 5 minibüs peronu yine 8 otobüs yazıhanesi ile 4 adet minibüs yazıhanesi, firmaların kullanımı için 12 ofis, idari birim için 3 ofisten oluşan bir ulaşım kompleksi olarak hizmet verecek.
Sosyal alanlara geniş yer ayrılan terminal binasında iki katlı bir restoran ile bir kafeterya yer alıyor. Ayrıca bay ve bayan ayrı olmak üzere iki mescit, birisi hediyelik eşya dükkanı olmak üzere pirinç, leblebi ve çeşitli sektörler için 7 dükkan bulunuyor.
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, şehirlerarası otobüs terminalinin yapılmasıyla ulaşım problemlerinin aşılacağını kaydetti. İlçenin ulaşımda konumunun güçleneceğini vurgulayan Karataş “Otobüs terminalinin olmaması vatandaşlarımız açısından birçok problemi beraberinde getiriyor. Ayrıca D100 Karayolunun şehrin merkezinden geçmesine rağmen ilçemiz toplu ulaşım ağının dışında kalıyor. Otobüs terminalinin eksikliği turizmi de olumsuz etkiliyor. İnşallah 300 günde tamamlamayı hedeflediğimiz Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ilçemizin ulaşımda da önü açılacaktır. İlçemiz bu noktada da bir şehir kimliğine kavuşacaktır” diye konuştu.
Başkan Karataş, tarihi bir hayali gerçekleştirdiklerini belirterek Osmancık’a inşa edilecek otobüs terminalinin modern mimarisi ve sosyal alanlarıyla ilçeye yakışan bir proje olduğunu açıkladı.
Başkan Karataş ayrıca Osmancık’ın altyapı problemini bitirecek olan Altyapı ve Atık Su Arıtma Tesisi ihalesinin de bugün yapılacağını hatırlatarak “İlçemizin İstanbul Yolu ile Kızılırmak arasında kalan mahallelerimizin alt yapısı daha önce tamamlanmıştı. Ancak diğer mahallerimizde bu güne kadar yapılandan daha büyük bir alt yapı eksiği var. 42 kilometre kanalizasyon hattını ihale ediyoruz. Osmancık’ta hemen hemen kanalizasyonu olmayan ev kalmayacak. Bundan böyle Osmancık’ın alt yapı diye bir derdi olmayacak” şeklinde konuştu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim