Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından üretilen “Hititray” isimli tramvayın tanıtımı yapıldı.
Osmancık Ömer Derindere MYO’da gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Ömer Derindere MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Tanıtım toplantısında Hititray’ın teknik özellikleri ve çalışma prensibi hakkında bilgiler veren Osmancık Ömer Derindere MYO Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bilge Han Tozlu, güneş enerjisiyle şarj olan ve akıllı telefonlarla da kontrol edilebilen 20 kişilik Hititray’ın 9 bölüm öğrencisi tarafından yaklaşık 8 ayda üretildiğini söyledi.
Öğrencilerin özgüven sahibi, daha yetkin, daha becerili, daha geniş vizyona sahip ve ülkemize daha faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla Hititray Projesi’nin hayata geçirildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Bilge Han Tozlu, projeye vermiş oldukları desteklerden dolayı Rektör Alkan’a ve iş adamlarına teşekkür etti.
Proje süreci hakkında bilgiler veren proje ekibi öğrencilerinden Burhan Paydar ise, “Hititray” projesi ile birlik olmayı, teorik bilgiyi pratik bilgiye aktarmayı ve üniversite-sanayi işbirliğini öğrendiklerini vurguladı.
Osmancık Ömer Derindere MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak da, Hititray projesinin başarıyla tamamlanmasının gururunu yaşadıklarını ve benzer çalışmaların artarak devam edeceğini belirterek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.



(Hitit Üniversitesi)
Editör: TE Bilisim