Osmanbey Konağı’nda düzenlediği değerlendirme toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Hamza Karataş, son 6 aylık süreçte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Geleceğe yönelik hazırlanan projeleri birer birer yatırıma dönüştürdüklerini belirten Başkan Karataş, hedeflerinin alt yapı problemi olmayan, içme suyu sorunu çözülmüş, sanayi yatırımları yapılmış, kentsel dönüşümü, eğitim, kültür ve turizm alt yapısı tamamlanmış, daha gelişmiş, daha sosyal, mutlu ve huzurlu, yaşanabilir bir Osmancık olduğunu vurgulayarak, bu hedefe hızla yaklaştıklarını altını çizdi.

PİRİNÇ DİYARININ YANINDA SANAYİ ŞEHRİ OLACAĞIZ
Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmaların tamamlandığını ve en kısa sürede alt yapı başlanacağını anlatan Başkan Karataş, “Sanayi bölgemizin resmi olarak kurulmasının ardından kısa sürede imar planları yapıldı. Osmancık, İstanbul - İran istikametinde uluslararası bir yol üzerinde olmasına rağmen henüz yeteri kadar sanayi olarak gelişmesini gerçekleştirememiş bir kentti. Biz de Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sürecini hızlandırdık. Onayını aldık ve imar çalışmalarını yaptık. İmar planlarını onaylanması için bakanlığa gönderdik. İmar onayı gelir gelmez parsel çalışmalarını yaparak, girişimcilere arsa tahsis edeceğiz. Fabrikaların kurulumları yapılırken biz de alt yapılarını yapacağız. Kısa sürede fabrikaların kurulması gerçekleşecek ve Osmancık bir pirinç diyarı olmanın yanı sıra artık bir sanayi şehri de olacak.” dedi.



7 BİN YILLIK KALE RESTORE EDİLİYOR
Turizm yatırımları hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Karataş, restorasyonuna başlanan Osmancık Kandiber Kalesinin ilk etabının yüzde 90 oranında tamamlandığını kaydetti.
Osmancık Kalesinin önemli bir miras olduğunu belirten Karataş “Şehrin savunmasında önemli rol oynamış yaklaşık 7 bin yıllık bir kalemiz var. Fakat bakımsızlık dolayısı ile özelliğini yitirmiş bir kaya yığını haline gelmişti. Uzun dönem proje çalışmaları devam etmişti. Biz de hazırlanmış olan bu projeyi uygulamaya koyduk. İhalesini yaptık ve şu anda restorasyon yapılıyor. Girişten zirveye kadar merdivenler tarihi misyonuna uygun bir şekilde onarılıyor. İki tane seyir terasımız var. Bir de kafe restorant yapılıyor. Dışarıdan gelen turistlerimizi Osmancık Kalesinde, Osmancık manzaralı kafeteryalarımızda ağırlayabileceğiz. Ayrıca kalenin aydınlatılması da sağlandı. Hem İstanbul istikametin gelen, hem Samsun istikametinden gelen yolcular, şehrimizi geçerken kale siluetini görebiliyorlar” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz yıl Osmancık ilçesinde ciddi sel baskınlarının yaşandığını ve yüzlerce konutun zarar gördüğünü hatırlatan Başkan Karataş, sel baskınlarının önlenmesi için hazırlanan projenin de hayata geçirildiğini belirtti.
Etkili yağışlarda ilçenin kuzey yamaçlarındaki derelerde toplanan yağmur sularının sele dönüştüğüne dikkat çeken Başkan Karataş, sel baskınlarından korunulması için 4 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 8 metre genişliğinde bir inşa edildiğini hatırlatarak, şu anda kanalın yaklaşık yüzde 65’inin tamamlandığını bildirdi.

YENİ BİR OSMANCIK İNŞAA EDECEĞİZ
Çorum’un ilk kentsel dönüşüm projesinin Osmancık’ta gerçekleştirildiğini belirten Karataş, projenin uygulama alanıyla Türkiye’nin en büyük 15 kentsel dönüşüm projesinden birisi olduğunu söyledi.
Kentsel dönüşüm projesi ile adeta yeni bir Osmancık inşa edileceğini belirten Karataş “Osmancık’ta bu güne kadar gerçek anlamda bir imar planı yapılmamış, şehrin bütün bir imar planı yoktu. Ada bazında parça parça imarlar vardı. Bu da zaman zaman uyuşmazlıklara, imar sorunlarına neden oluyordu. Şimdi biz tüm şehirde bir düzen ve uyumluluk olsun diye Osmancık’ın tamamının imar planını yaptırıyoruz. 125 yıllık Osmancık Belediyesi tarihinde ilk defa komple bir imar planı yapılıyor. Diğer tarafından Çorum genelinde ilk defa bir kentsel dönüşüm projesini Osmancık Belediyesi uyguluyor. Türkiye ölçeğinde büyük bir proje. Bunu gerçekleştirdiğimizde Osmancık tarihe geçecek. Kentsel dönüşüm projesi uygulandığında yepyeni bir Osmancık, daha modern, daha gelişmiş bir Osmancık

İÇME SUYU SORUNU SONA ERİYOR
Osmancık’ın kronikleşen içme suyu probleminin çözümü için de çalışmaların başladığını anlatan Karataş, “İlçemizin uzun yıllardır kronikleşmiş ve sorunlar yumağı haline gelmiş bir içme suyu meselesi var. Geçtiğimiz yıl bir kuraklık sıkıntısı ile mücadele ettik. 8 tane yer altı kuyusundan karşılıyoruz buranın suyunu. Geçen yıl 4 tanesi kurudu. Buna acil çözüm bulmak zorundaydık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarımız Lütfi Akça’nın desteği ile geçen yıl yatırım programına alındı. 2015 yılında da ihalesi gerçekleştirilerek çalışmalara başlandı. Osmancık uzun süredir kronikleşmiş içme suyu meselesini çözmüş olacak. Bu yatırımın içinde Arıtma Tesisi de var. İnşallah birkaç yıl içerisinde içilebilir suya kavuşmuş olacağız” dedi.
İlçede kayıtlı 15 bin araç bulunduğuna dikkat çekerek vatandaşların muayene işlemleri için ilçe dışında gitmek zorunda kaldığını anlatan Başkan Karataş, ilçeye araç muayene istasyonunun kazandırılması için girişimde bulunduklarını açıkladı.
Araç muayene istasyonu kurulması için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Karataş, “Vatandaşlarımız araç muayene işlemleri için başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacaklar. Bu aynı zamanda ilçemizdeki oto sanayisine de büyük katkı sağlayacak. Bu hem vatandaşlarımızın kendi ayağında hizmet demek hem de oto sanayici esnafımız için gelir artışı demek. Araç muayene istasyonunun da inşaatı tamamlanmak üzere. İnşallah birkaç ay içerisinde hizmet vermeye başlayacak” dedi.

OSMANCIK’A DEV SOSYAL ALANLAR
İlçeye üst yapı ve turizm yatırımları yapılırken şehrin sosyal gelişimine katkı sağlayacak çevre düzenlemeleri ve sosyal alanların da inşa edildiğini ifade eden Başkan Karataş, “Osmancık’a 10 bin metrekarelik dev bir park inşa ediyoruz. Yeni hastane yanında Küllük Tepesi dediğimiz bir alan vardı. Kötü bir görünüm arz ediyordu. Bir de D-100 Karayolu kenarında bulunduğu için ilçemizden geçenler için de olumsuz bir imajdı. Yaklaşık 10 dönümlük bir alan. Biz buraya güzel bir park projesi uyguladık. İçerisinde kafeterya, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş yolları ve vatandaşlarımız için aile piknik masaları yer alıyor. Henüz yüzde 50’si tamamlandı ama daha çalışmalar devam ederken dolup taştı. Vatandaşlarımız çok yoğun ilgi gösteriyor. Çok olumlu tepki aldığımız projelerden birisi. Bu alanda önemli bir ihtiyacı karşıladığımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Başkan Karataş, ilçenin genel manzarasına hakim Adatepe’ni de mesire alanında dönüştürüldüğünü belirtti.

TÜM BİRİMLERİMİZ ARI GİBİ ÇALIŞIYOR
Belediye Başkanı Hamza Karataş, büyük projeleri yatırıma dönüştürülürken vatandaşların hayatını kolaylaştıracak genel faaliyetlerin de aksatılmadığını belirtti.
Belediyenin tüm birimlerinin arı gibi çalıştığını belirten Karataş, Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünün yatırımlarını şu ifadelerle açıkladı:
“Vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda gerek alt yapı gerekse üst yapı noktasında ciddi çalışmalar yapıyoruz. İlçemizin alt yapısı ile birlikte büyük bir alanda sıcak asfalt yatırımı 2014 yılında tamamlanmıştı. Bu projenin dışında kalan alanlarda da geçtiğimiz 6 ay içerisinde 15 bin metrekare parke taşı, 2 bin 500 metrekare kaldırım, 2 kilometre içme suyu hattı, 300 metre yağmur suyu hattı ve 1000 bin metre kanalizasyon yapıldı. İhtiyaç olan mahallerimizde çalışmalarımız düzenli bir şekilde devam ediyor” dedi.
2014 yılında Osmancık Belediyesinin ihtiyacı olan iki yeni itfaiye aracının kazandırıldığını hatırlatan Başkan Karataş, 2015 yılında da bir iş makinesi ile bir yol süpürme aracının araç parkına dahil edildiğini ifade etti.

KÜLTÜREL DEĞERLERE ÖNEM VERİYORUZ
Başkan Karataş, Osmancık Belediyesi olarak kültürel değerlere de önem verdiklerini belirterek geleneksel etkinliklerin yaşatılmasının yanı sıra farklı kültürel etkinliklerin de gerçekleştirildiğini ifade etti.Belirli gün ve haftalarda vatandaşların sosyal gelişimine katkı sağlayacak çeşitli konferansların gerçekleştirdiğini anlatan Başkan Karataş, çeşitli kültürel etkinliklerin düzenlendiğini ifade etti.
Ramazan ayında 4 hafta boyunca tasavvuf konserleri ve çeşitli eğlencelerin tertiplendiğini kaydeden Karataş, 600 yıllık bir gelenek olan imaret geleneğinin yaşatılarak ihtiyaç sahibi yaklaşık 1000 kişinin evlerine her gün iftar ve sahur servisi yapıldığını belirtti.
Başkan Karataş eğitime destek faaliyetleri kapsamında da üniversiteye hazırlanan öğrencilere eğitim seti dağıtıldığını hatırlatarak, okulların alt yapı ve çevre düzenlemelerine de destek verdiklerini kaydetti.Osmancık’ın geleceğini ilgilendiren 2 dev yatırımın da hayata geçirildiğini anlatan Karataş, doğalgaz boru hattının 16 Haziran’da, Kızılırmak Islah Projesinin de 26 Haziran’da ihale edildiğini belirtti.
Karataş, Kızılırmak Islah Projesi gerçekleştirilirken ırmak sahilinde çevre düzenlemeleri ve yeni sosyal alaların da yapılacağını belirterek Osmancık’ın bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini sözlerine ekledi.

GELECEĞİN ŞEHRİ OSMANCIK
Osmancık’ı geleceğin şehri olarak nitelendiren Başkan Karataş şu ifadeleri kullandı; “Osmancık tüm alt yapı problemleri çözülmüş, turizm ve sanayi alanında gelişimini tamamlamış, modern kent yapısıyla, temiz havası, içilebilir suyu ve temiz çevresi ile daha yaşanabilir bir şehir olacak. İşsizliğin olmadığı güçlü bir ekonomisi ile modern bir sanayi şehri olacak. Tarihi ve kültürel mirasın gün yüzüne çıkarıldığı bir turizm şehri olacak. Yatırımlarımız tamamlandığında Osmancık; bölgenin cazibe merkezi ve geleceğin örnek şehri olacak. Hedefimiz bu ve amaç doğrultusunda çalışıyoruz”
Editör: TE Bilisim