Osmancık, İskilip, Alaca ve Çekerek ilçelerinin doğalgaz boru hatları yapım işleri, BOTAŞ (Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş) Mühendislik ve Sözleşmeler Daire Başkanlığı tarafından 16 Haziran Salı günü ihale edilecek.
Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, yaptıkları yoğun girişimlerin sonuç verdiğini, bu çalışmalar sayesinde, ülke genelinde 10 bin nüfusun üzerindeki ilçelerin doğalgazdan faydalanma şansının doğduğunu bildirdiler.
Hukuki sürecin başlaması sonrasında, geçmişte çalışma yapılan Osmancık ve Alaca ilçelerinin yanında İskilip ilçesinin de kapsama alındığını vurgulayan Uslu ve Bağcı, “Türkiye’de ilk müracaat eden ilçeler olan Alaca, Osmancık ve İskilip’in proje ve kamulaştırma ihalesi hızlı bir şekilde gerçekleştirilmiş ve süreç tamamlanmıştır. Şimdi de 3 ilçemizin boru hatları yapım işleri 16 Haziran 2015 tarihinde ihale edilecektir. Her konuda olduğu gibi söz verdiğimiz doğalgaz konusunda da gereğini yapıyoruz. Projenin tamamlanmasıyla Çorum Merkez ve 4 ilçemiz doğalgaz konforu ve çevreciliği ile tanışmış olacaktır” açıklamasını yaptılar.
İhale kapsamında; Osmancık için 73.341 m ve 8 inch çapında, İskilip için 48.743 m ve 6 inch çapında, Alaca için de 21.530 m ve 6 inch çapında yüksek basınç doğalgaz çelik boru hattı yapılacak.
Editör: TE Bilisim