İş dünyasının Oscar’ları niteliğini taşıyan organizasyona eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yanı sıra iş ve ekonomi dünyasından birçok isim katıldı. Tüfenkci’ye ‘Yılın Bakanı Ödülü’ takdim edildi. Eski Bakan Tüfenkci, gecede yaptığı konuşmada “Türkiye bütün sıkıntılara rağmen büyümeye devam ediyor. Eğitimde gelinen noktanın daha üst seviyelere çıkacağı, daha fazla demokrasi ve hukukun egemen olduğu bu yeni dönemin arifesinde böyle bir organizasyonda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden biri olan “Yılın Starları Ödülleri” yıllardır başarıyı ödüllendirmeye devam ediyor. 2001 yılından itibaren başlatılan yılın iyilerine verilen ödüllerin bu yıl 17 ‘ncisi düzenlendi. Kamuran Abacıoğlu, Şeref Özata, Bilal Koçak, Ali Coşkun, Kemal Şahin, Ömer Bolat, Cemal Yangın, Dr. Dursun Altınışık, Babürhan Cörüt ve Tümay Mercan’dan oluşan ‘Yılın Starları Ödülleri Jürisi’ titiz bir çalışma sonucunda bu yılın en iyilerini belirlemişti.

Bu kapsamda Çorumlu Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan da Yılın CEO’su olarak ödüle layık görülmüştü. Osman Arslan ödülünü Tüfenkci’den aldı. Gecede ayrıca M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ali Koç, Abdulkadir Konukoğlu, Dilek Terimer, Hüseyin Aydın, İsmail Aytemiz, Zbigniew Roch, Dr. Mustafa Aydın, Ahmet Mücahid Ören, Eyüp Akbal, Salim Çam, Mustafa Aktaş, Ali Erdoğan, Süer Sülün, Şenol Altundaş, Ahmet Soytürk, Turabi Yılmaz, Jacqueline Bakır Brader, Mena Kaya, Cemal Şenoğlu, Ali Yıldız, Prof. Dr. Ahmet Maranki, Sefer Özdemir, Burçak Ilıman ile VadistanbulAVM ödül aldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim