Ziyarette konuşan Vali Necmeddin Kılıç, İl Özel İdaresi, Çorum Belediyesi, TSO ve bölge işadamları tarafından şehir merkezine 12 km mesafede 437 hektarlık alanda kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nin 665 hektar alana ulaştığını belirterek, 665 hektarlık bölgede 256 sanayi parseli, bulunduğunu tahsis edilen parsel sayısının 163 boş parsel sayısının ise 93 olduğunu kaydetti.

Faaliyetine ara veren tesis sayısının 11 proje ve inşaat safhasında olan tesis sayısının ise 29 olduğunu anlatan Vali Kılıç, Çorum Organize Sanayi Bölgesindeki istihdam sayısının ise Nisan 2018 tarihi itibariyle 6538 kişiye ulaştığını dile getirdi. Bölge olarak istihdam sayısının 2019’da 7500 kişi ve 2020 yılı için 10.000 kişi olarak hedeflendiğini belirten Vali Necmeddin Kılıç, OSB’de sanayicilere altyapı olarak noksansız hizmet verildiğini anlattı.

OSB’de kurulan Çorum TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılında 9.10. ve 11 sınıflarda toplam 290 öğrencinin eğitime devam ettiğini anlatan Vali Kılıç, okulda eğitim gören tüm öğrencilere bölge sanayicilerinin oluşturduğu dernek tarafından burs verildiğini vurguladı.

Polis okulu inşaatına 30.12.1994 yılında başlanıldığını 01.08.2002 yılında tasfiye edildiğini ve mevcut binaların 20 yıla yakın hiç kullanılmadan atıl vaziyette kalmasına rağmen binalarda ve zeminde herhangi bir yapısal bozukluk görülmediğini anlatan Vali Kılıç, yapılan incelemeler sonucunda mevcut binaların güçlendirilerek tesislerin kullanılabileceği sonucuna varıldığını ifade etti. Binaların 5 bloktan oluştuğunu ve inşaat alanının 16.450 m2 olduğunu belirten Kılıç, bina arası yüzölçümünün ise 250.000 m2 olduğunu dile getirdi.

Kılıç, “Meslek Lisesi’nin devamı niteliğindeki kalifiyeyi artırarak uzlaşmayı sağlayacak ilimizin, bölgemizin ve sanayicilerimizin nitelikli ve uzman ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik tam teşekküllü kampusu ile meslek yüksekokulu ve gelecek yıllarda 4 yıllık üniversite eğitimi verilerek bölgenin eğitim cazibe alanı olarak kalkındırılabilmesi amacıyla bölgenin batısındaki OSB sınırına bitişik yer olan 250.000 m2’lik arsa OSB 4. Alanı olarak bölgeye tahsis edilmesiyle ilgili çalışmalar son aşamasındadır. Ayrıca yatırımcıların mevcut parsellerden daha büyük parsel ihtiyacını karşılamak amacıyla OSB 5. Alan olarak 404 hektarlık alanın sınır içine dahil edilmesi için bilgilendirme raporu başvurusu yapılmıştır. Yapılan çalışmalarla Çorum OSB’nin yüz ölçümü 1094 hektar oldu” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise konuşmasında, teknolojik ürünlere yönelmede Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmak konusunda Çorum’dan bir katkı payı yapıldığını bu konuda emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi Ceylan, “Yerel yönetim ve mülki amir ve siyasetçiler bir araya geldiğinde güzel çalışmalar oluyor. Bizi geciktirmeye çalışanlar var ama 24 Haziran’dan sonra bu sona erecek” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim