Okul Müdürü Ramazan Yiğitoğlu da, “değirmencilik” dalının Türkiye’de ilk olarak Çorum, Konya ve Gaziantep’te üç ilde açılacağını belirterek, bu dalda öğretime gelecek yıl 11. sınıftan başlayacaklarını ifade etti.

TOBB Çorum Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde, Makine Teknolojisi Alanı’nda “Değirmencilik” dalı açılması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandı.

Çorum değirmencilik sektörü temsilcileri ile yapılan toplantıda ise, değirmencilik atölyesinin kurulması, donanımı, müfredat ve öğrenci seçimi konuları görüşüldü.

Okul Müdürü Ramazan Yiğitoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıya Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD) Başkan Yardımcısı Gazel Makine sahibi Cemil Gazel, Makina ve Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dost ile Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Altıkardeş, Değirmen Mühendisi Olcay Ozan, Dura Makina Sahibi Macit Çubuk ve Makine Teknolojisi Alan Şefi Recep Seyis katıldı.

Okul Müdürü Ramazan Yiğitoğlu, Türkiyede ilk defa Çorum, Konya ve Gaziantep illerinde üç okulda açılacak olan Değirmencilik dalına önümüzdeki öğretim yılında 11. sınıfta başlanacağını belirtirken, Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD) Başkan Yardımcısı Cemil Gazel de, Türkiye’de sektör olarak, üretimlerinin yüzde 95'ini ihraç ettiklerini söyledi.

Değirmencilik dalını tercih edecek öğrenciler, 11. sınıftan itibaren uygulamalı eğitimlerini ve 12. sınıfta beceri eğitimlerini işletmelerde gerçekleştirecekler. Mezuniyet sonrasında iş garantisi verilecek. Ayrıca protokol kapsamında, bu dalda eğitim alan başarılı öğrencilere DESMÜD tarafından burs desteği sağlanacak.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim