TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Ramazan ayına girilmesi sebebiyle, oruç tutan vatandaşların trafikte daha sakin olmaları gerektiğini bildirerek, “Oruç tutan sürücüler açlığın beraberinde getirdiği kan şekerleri düşmesi sebebiyle daha gergin oluyorlar. Ramazan ayının bir hoşgörü ayı olduğu unutulmamalıdır. Böyle dönemlerde özellikle trafikte daha sakin ve anlayışlı olunmalıdır. Uzun yolculuklarda ise sık sık mola verilmeli” dedi.

“TRAFİKTE HER ZAMANKİNDEN DAHA SABIRLI OLUNMALI”

Bu yılın son dört ayında yaşanan trafik kazalarına ilişkin uyarılarda bulunan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, 2017 Yılı Nisan ayı itibari ile 121 bin 48 trafik kazasında 843 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi. Bu kazalarda 78 bin 480 vatandaşın yaralandığını. Ramazan ayında ise açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerde yavaşlama ve dikkat dağılması söz konusu olduğunu dile getiren Apaydın, bu nedenlerin trafikte kaza yapma olasılığını artırdığını açıkladı. Şoförlere her zamankinden fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmalarını tavsiye eden Apaydın, aksi halde beklenmedik can yakan kazaların olması, tatsız olayların yaşanılmasının kaçınılmaz olacağını ifade etti.

‘YAĞIŞLI VE SICAK HAVALARDA TRAFİĞE ÇIKARKEN DAHA DİKKATLİ OLUN”

Apaydın, Ramazan ayının bir hoşgörü ve sabır ayı olduğunu hatırlatarak, “Bu mübarek ayda sürücülerimiz birbirlerine karşı daha toleranslı ve saygılı olmalı. Meteoroloji verilerine göre ramazan ayının ilk 1-2 haftası yağışlı, son 2 haftasının ise sıcak geçmesi bekleniyor. Mecbur kalmadıkça yağışlı ve sıcak havalarda trafiğe çıkılmamalı ve trafik kurallarına harfiyen uyulmalıdır” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim