Açılışta konuşan okul müdürü Davud Demirbaş, bu yarışmaların amacının çocuklara Arapçayı daha iyi öğretmek ve sevdirmek olduğunu ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ise konuşmasında, bu yarışmalarda her geçen sene öğrencilerin Arapça açısından seviyelerin daha da geliştiğini gördüklerini, bu yarışmalara katılan tüm öğrencilerin kendoileri için birinci olduğunu ifade etti. Kır, öğrencileri cesaretlerinden dolayı kutladığını ve başarılar dilediğini belirtti.

Öğrenciler sırasıyla Arapça Şiir Okuma, Arapça Metin Canlandırma ve Arapça Şarkı Söyleme kategorilerinde yarıştı.

Yarışmanın Arapça şiir okuma bölümünde birinci Sungurlu İmam Hatip Ortaokulu’ndan Nurefşan Uçkun olurken Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Betül Çevik ikinci, Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu’ndan Feyza Keskin de üçüncü oldu.

Arapça metin canlandırma yarışmasının birincisi Çorum Belediyesi Prof.Dr.Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, ikinci Süheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu ve üçüncü Osmancık İmam Hatip Ortaokulu olurken, Arapça çocuk şarkıları söyleme bölümünde ise birinci Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu, ikinci Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu ve üçüncü Sungurlu İmam Hatip Ortaokulu oldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim