23 Nisan Ortaokulu bahçesinde dün gerçekleştirilen bisiklet dağıtım törenine Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Vali Yardımcısı Orhan Şefik Güldibi, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı ve çok sayıda öğrenci ve okul idarecisi katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak İlk Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış bir konuşma yaptı.
Dr. Ahmet Barış, öğrencilerin fiziksel aktivite düzeyinin artırılması amacıyla “Hadi Hareket Çorum” sloganıyla yürütülen proje kapsamında, okullarında “Spor ve Fizikî Etkinlikler” dersini seçen 190 öğrenciye bisiklet dağıtımı yapılacağını belirterek, “Söz konusu proje özellikle obezite ile mücadele ve sağlıklı beslenme alışkanlığı edinilmesi açısından önemli bir uygulama. Bakanlığımızın yürüttüğü bu güzel proje sayesinde çocuklarımızı hareketli bir yaşama alıştırmak ve onlara sporu sevdirmek amaçlanıyor. Obeziteyi önlemenin yolu bilinçli bir toplum oluşturmaktan geçiyor. Bu nedenle sağlıklı bir yaşam için sporu hayatımızın bir parçası hâline getirmeliyiz.” diye konuştu.
Daha sonra söz alan AKP Milletvekili ve TBMM Amiri Salim Uslu, hayatı bisiklet sürmeye benzeterek öğrencilere, “Pedal çevirmeyi bıraktığınız an, düşersiniz. O nedenle sürekli hareket edin, hiç yorulmayın.” şeklinde seslendi.
Ardından kürsüye gelen Vali Yardımcısı Orhan Şefik Güldibi ise projenin daha işlevsel hâle gelebilmesi ve rasyonel bir şekilde uygulanabilmesi için ülkemizde bisiklet yolu yapımına önem verilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda özellikle yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünün altını çizdi.
Son olarak okullarında “Spor ve Fizikî Aktivite” dersini seçen 190 öğrenciye bisikletleri protokol üyeleri tarafından verildi.





(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim