Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ortaköy Belediyesi’ne hibe edilen 300 bin lira değerindeki itfaiye aracı düzenlenen törenle teslim edildi.
Devir teslim törenine AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Belediye binası önünde gerçekleştirilen törende konuşan Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Ortaköy’de bir ilkin yaşandığını belirterek 56 yıldır sıfır bir itfaiyenin nasip olmadığını bu ilkin Ahmet Sami Ceylan sayesinde gerçekleştirildiğini anlattı. İlk defa bir Ortaköylü’nün milletvekili olduğunu da kaydeden İsbir, hizmetin bundan sonra da en iyi şekilde devam edeceğini vurguladı. İspir “O makamca bizden büyük biz de yaşça büyüğüz Ortaköy adına alnından öpüyoruz” dedi.
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da konuşmasında 2006’dan beri aktif siyasette yer aldığını belirterek, o günden beri Ortaköylü’nün hem şahsı hem de AK Parti’nin yanında dimdik durduğunu anlattı. 1 Kasım seçimlerinde Türkiye’nin istikrara kavuşması gerektiğini, fetret döneminin atılıp yeniden harekete geçilmesi gerektiğini ifade ettiklerini ve alınan uyarının ardından kendilerini halka iyi ifade ettiklerini anlatan Ceylan, Çorum’da 2 kişiden birinin AK Parti’ye oy vererek kendilerini onurlandırdığını vurguladı. “Sizlerin verdiği yetkiyle milletvekilleri olarak görevimize başladık. Sizlerin gözünün içine bakabilmek için Çorum için çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Yeter ki birlikteliğimizi koruyalım. 4 yıl sonra Ortaköy bambaşka bir Ortaköy olacaktır. Ortaköy’de altyapı değişti kilit taşı sorunu yıl bitmeden tamamlanmış olacak” diyen Ahmet Sami Ceylan, futbol sahasının da çalışmalarının yapıldığını ve bu yılsonunda açılışını yapacaklarını anlattı. Ortaköy-Çorum arası ilk 35 kilometrenin proje çalışmasının bittiğini kalan 25 kilometre için de çalışmaların sürdüğünü belirten Ceylan, projenin bitmesinin ardından bu yolun dönemin sonunda birinci kalite asfalt olarak yapılacağını söyledi. Ahmet Sami Ceylan, “ 1 Kasımdan sonra ilk ilçe ziyaretim Ortaköy. Hem teşekkür etmek istedik hem de elimiz boş olmasın dedik. Yeni yapılmış 300 bin lira değerinde son teknoloji itfaiye aracını hediye ediyoruz. Bu bir başlangıç olacak. Ne söz verdiysek hepsini biliyoruz. Allah bu aracı inşallah yangında kullanmayı nasip etmez. Sulamada kullanalım, caddeleri serinleteyim ama Allah yokluğunu da vermesin” dedi.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim